Ћирилица Latinica
29.01.2019.
Друштво

Реаговали из Општине: Нисмо се отуђили од суграђана!

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Саопштењем за јавност, у вези са најновијим дешавањима везаним за спорну изградњу вртића у Бару, реаговали су иу Службе градоначелника Душана Раичевића.

"Општина Бар у потпуности стоји иза пројекта изградње вртића у нашој општини, како из разлога суштинске, тако и формално - правне природе", каже се у саопштењу.

Како наводе, у претходној деценији на располагању су били механизми учешћа грађана, како кроз институт јавне расправе онда када је предметни плански документ усвајан, а који својевремено није искориштен, тако и кроз недавну расправу на сједници Скупштине општине Бар у вези са изградњом вртића.

"Дакле, формално-правно гледано, Општина Бар нема механизама да самовољно поништи све одлуке које су овим поводом доношене у току претходне деценије, а које се проблематизују сада, када су радови у току" - стоји даље у саопштењу Раичевићеве Службе.

То не значи, каже се, да се Општина отуђила од својих суграђана, већ да своје легалне и легитимне одлуке темељи на процјени шта је највећи јавни интерес. Градња вртића за прихват више стотина дјеце јесте јавни интерес наше Општине и ту нема никакве дилеме.

"Наша процјена да је то интерес прије свега наше дјеце, не значи да било ко негира постојање утицаја на животну средину. Сваки пројекат носи веће или мање утицаје на околину, и зато ће овај пројекат, својим архитектонским одредницама и оплемењивањем простора биљним врстама, у највећој могућој мјери бити одраз одговорног планирања и градње" - закључује се у саопштењу.

Коментари
LIST CRNE GORE
LIST CRNE GORE: A kada ste i za koje sugradjane bili? Mali, mnogo si se zanio. Iako si iz Polja, dobro znas kako vjetar duva, na Topolici, narocito. No, sam sebe u vrtlog ubacas. Slatka ti stranacka pozicija. Znas ono:" Iver ne pada..." U eko drzavi, ekoloska kasapnica. Ljudi moji, ova vlast ne zali svjetsu, a nasu, rijeku Taru, a ne stogodisnje borove. Da li je, bas, jedina lokacija za vrtic u Baru, bila izmedju srednjih i osnovne skole? Zaboravili ste i na vrijeme ludila u kome zivimo. Zaboravili ste i u eventualne " bomboncice" za najmladje. Vidite li da smo u dobu monsyruma, svih uzrasta. SVI VAN CENTRA MOGU DA RANO BUDEVIB" TRCE" SA SBOJOM DJECICOM PUT VRTICA ALI KAKO DA GOSPODA SA TOPOLICE NE KRENE IZ KUCAVU 5 MIN DO ODREDJENOG SATA? OVO JE ZAISTA IZIVLJAVANJE. URAFICETE OD BARA ZVERINJAK. MLADI RAICEVICU, COJELI SVIJET HRLI O PRAVI VJESTACKE PARKOVE, ACTIBPO NAREDBI PRIHVATAS SE DA SE PO ZLU KAZUJES.
31.01.2019 10:27
Za List
Za List: Sta si se toliko zapjenusio opusti se malo kad napises komentar procitaj ga jednom da vidis da nisi dje pogrijesio a jesi toliko da je tesko desifrovati sto je pisac htio da kaze zato ajmo na popravni. Cisto britko jasno ka sto ti znas.
01.02.2019 12:09
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar