Ћирилица Latinica
31.01.2020.
Друштво

(ВИДЕО)Режимски медији и АНБ застрашују породицу полицајца који је носио крст на Литији

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Медији за које се у јавности може прочитати да се уређују у Агенцији за националну безбједност (АНБ), данас су лансирали вијест о томе како је Грађевинска инспекција покренула  провјеру како је полицајац из Бара Илија Зековић саградио двоспратну кућу у Сутомору.  Ријеч је о полицајцу који је синоћ носио крст предводећи Литију у Бару у одбрану имовине Српске православне цркве.

Наводно, према писању режимско-удбашких медија, инспекције провјеравају информацију да је Зековић узурпирао око 700 м2 државног земљишта, у насељу Спичанско поље.

На том мјесту, пишу, изградио је двоспратну кућу од око 160 квадрата гдје је горњи спрат, наводно уподобио за апартмански смјештај који издаје током сезоне.

Исти медији пишу да се Зековић  синоћ без сагласности старјешина појавио и носио крст на челу литије која је организована у Бару.

"Барски портал", међутим сазнаје да је објекат Зековића у процедури легализације, као и више од 160 кућа саграђених у насељу у коме живи овај ријетко узорни службеник полиције. Такође, Зековић не живи у насељу Спичанско поље, како пишу удбашки медији, већ у Ђуричиним водама и није узурпирао површину земљишта од 700 квадрата. За разлику од њега, неки други режимски послушници из истог насеља су узурпирали и веће површине земљишта на коме су саградили небодере, а неки од њих нису у законском року ни поднијели захтјеве за легализацију.

Гвозденовић тражио гласове да би дозволио легализацију у овом насељу

А сада да подсјетимо које је заправо насеље у питању.

Потпредсједник Скупштине и бивши министар у Влади Црне Горе, Бранимир Гвозденовић, отворено је нудио да се за легализацију „Пендрек насеља“ у Ђуричиним водама  гласа за ДПС уочи парламентарних избора 2016.године.

Он је, како можете видјети у видео прилогу, тада у разговору са малобројним мјештанима овог насеља признао да се са 25 посто подршке у Бару не може вршити власт.

Не скривајући бијес што је на састанку који је ДПС заказао у тзв. Пендрек насељу у Сутомору, дошло свега петоро мјештана, од више стотина колико их ту живи, Гвозденовић, тадашњи министар одрживог развоја и туризма, „грми“ на присутне, јер, како је рекао, у Бару, од 37 хиљада грађана, свега седам хиљада гласа за ДПС.

„Е, људи, што то значи? То је 25 посто. Па шта мислите, да можемо да водимо политику са 25 посто? Не можемо!“, поручио је Гвозденовић малобројним Сутоморанима, питајући их претходно „шта им то ова држава није дала“.

„Јесте ли направили куће на државном? Јесте! Јесте ли платили еуро пореза? Нисте! Ми четири године имамо закон у рукама који треба да ријеши ова питања. Ово је мјесто које има велику перспкетиву. Следећи пут да разговарате са свима, да их питате што би гласали за друге партије а не гласају за ДПС. Ја вас позивам да ме позовете да их и ја питам“, казао је, поред осталог, Гвозденовић, нарочито „поентирајући“ поређењем Тивта и сутоморског Пендрек насеља.

Говорећи о значају никад започетог пројекта „Маљевик“, који је планиран на истоименом локалитету недалеко од Пендрек насеља, Гвозденовић је казао да ће његовом реализацијом вриједност објеката у Пендрек насељу, које ће, како је обећао, ДПС легализовати, бити већа „пута пет“.

„То се десило у Тивту. Тамо је квадратни метар био 700, сад је 2700 еура. Овдје не мора толико, али нека буде дупло. У Тивту нема незапослених. Тамо не можемо да нађемо банкарског службеника за рад у банку за 600 евра“, устврдио је Гвозденовић.

Видно погођен фијаском који је доживјела његова посјета насељу у коме у највећем броју живе актуелни и бивши припадници Управе полиције који су, као и један број других грађана са неријешеним стамбеним питањима, на државном земљишту саградили породичне куће, Гвозденовић је у више наврата молио да се обаве разговори „са онима који нијесу дошли, и да им се каже да је у њиховом интересу да гласају за ДПС, а посебно они који не гласају за ДПС те да се он опет позове како би им и лично то казао“.

Занимљиво је да је "Пендрек насеље" у Ђуричиним водама заправо саграђено на земљишту које је припадало Српској православној цркви, да би у једном тренутку било национализовано. 

Вашој пажњи препоручујемо видео запис из прилога.

Д.О.

 

Коментари
Zarija
Zarija: Auuu. Ja nijesam gledao ovaj snimak. Je li VDT zvao Brana lopova da ga sasluša za ovaj kriminal ? Ovo je neoprostivo. Ljudi, ovo vrijeđa inteligenciju običnih ljudi.
31.01.2020 22:42
Ja
Ja: Ko se ovo predstavlja kao Zarija bitango smrdljiva..
31.01.2020 23:18
Bjelisi
Bjelisi : A ti Zarija ti ,ne predstavlha ti se niko Ti ga pljuejs na sva zvona Ali gdje si sada clanu mjesnog odbora topolice Zgazio te Pa ti suruj opet sa Draginjom i sa Micom Ali ni oni te nece
01.02.2020 00:06
Zoki
Zoki: Idzo, svi znamo da si pošten i da se ovih baljega ne plašiš. Đe je Stožinić napravio kuću, Janković i ekipa tastera ???
01.02.2020 01:29
Banjo
Banjo: Tačno, Pendrek naselje je napravljeno na zemlji Srpske pravoslavne crkve, i to crkva treba da vrati što je prešlo na opštinu. Doduše dolazili su iz Mitropolije i rekli da nemaju ništa protiv da se na njihovohj zemlji sve ovo legalizuje. Nije ljudski medjutim da opština uzima pare sad po osnovu legalizacije za zemlju koja je crkvena. Bolje novac crkvi jer će se graditi još hramova srpskih, a ovi iz opštine će to da ukradu ko sve do sada.
01.02.2020 01:42
Bajo
Bajo: Plase praznom puskom. Ovaj strucnjak je u govnima do grla. Definitivno fasizam na djelu. Jadna je drzava koja dize silu na svoj narod.
01.02.2020 15:35
Bajo
Bajo: Ovme policajcu,kao sto vidimo pomogao je samo Bog a ne ti lazavcino. Pozdrav i podrska za kolegu Zekovicu, sve ti zdravo i veselo bilo! Dusmanima ....c
01.02.2020 15:46
IPInsider
IPInsider: Čoek priča realno, ali realno sve to izvodivo i bez DPS-a. Naknadnu pamet smo davno platili ovakvima.
02.02.2020 01:12
Комшо
Комшо: Како је онда овај мађионилар успио да добије власт у Бар са свега 7% гласача, сам дао податак? Како Бака?
02.02.2020 10:17
Johny
Johny: Ovo je jadno i bijedno..
02.02.2020 23:17
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar