Ћирилица Latinica
04.04.2021.
Друштво

Ректор Божовић: Никад потребнија свјежина студентских идеја

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Данас није лако одбранити живот, а камоли стварати услове за бољу будућност. Међутим, није никад ни било. Сигуран сам да имате кључ и за овај крупни општедруштвени испит, као и за све уобичајене, студентске, стоји између осталог у честитки  ректора проф. др Владимира Божовића, упућеној студентима поводом Дана студената.


Драги студенти,

У симболичкој основи Дана студената је исказана воља за промјеном, непристајање на кршење академских, односно општецивилизацијских вриједности. То непристајање слободног човјека је основно обиљежје студентског духа. Управо на том раскиду са окошталим и испразним форматима живота, на том замаху студентске храбрости узраста просперитетно друштво.
У времену крупних, несвакидашњих изазова потребна нам је више него икад свјежина студентских идеја. Неопходни су нам ваша креативност, луцидност како би се изборили са изазовима са којима се суочава свијет, а посебно наше друштво. Зато, очекујемо да снажно и одговорно искорачите испред уморних, безидејних, уплашених. Да мијењате наш свијет на боље и у томе будете стварни предводници.

Драги студенти,

Данас није лако одбранити живот, а камоли стварати услове за бољу будућност. Међутим, није никад ни било. Сигуран сам да имате кључ и за овај крупни општедруштвени испит, као и за све уобичајене, студентске. Ми, наставно и ненаставно особље Универзитета Црне Горе ћемо као и до сада, бити поуздан ослонац вашим стремљењима. Зато питајте, тражите, захтјевајте, и не заборавите да су ваша посвећеност и труд савремена мјера патриотизма. Од тога зависе сви наши будући успјеси као заједнице.

 

www.in4s.net 

Коментари
Vasilije T., apsolvent
Vasilije T., apsolvent: profesor Bozovic je najveci i najsuperiorniji intelektualac u Crnoj Gori, ali i sire. Bozja pravda je da je on rektor. Bice Bozje pravde da bude i predsjednik Crne Gore. Profesor Bozovic pa deset praynih mjesta iza njega, pa ostali intelektulci.... Ko je imao privilegiju da ga jednom cuje dok govori ili da cita njegove radove i razne priloge, zna o cemu pisem. Kapa dolje uvazeni profesore doktore.
04.04.2021 13:37
Нешо
Нешо: Сто посто сагласан са Василијем. Профа је цар царева, како у науци тако и у друштву уопште.
04.04.2021 21:22
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar