Ћирилица Latinica
17.11.2022.
Друштво

Ректор Божовић честитао Међународни дан студената: Најбољи од вас промијениће токове свијета

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

„Међународни дан студената – 17. новембар је дан кад се слави мултикултуралност, различитост и сарадња студената широм свијета, али и посебност студената сваког универзитета“, рекао је ректор Универзитета Црне Горе, Владимир Божовић.

Он додаје да Универзитет Црне Горе има разлога да слави сваког студента који је одабиром Универзитета кренуо путем промјене на боље, почевши од самог себе, жељом да изгради свој пут кроз знање. У заједници од 20 000 њих, није мало за једно друштво. Радећи на себи, градећи знање, радите на бољем сјутра цијелог друштва. Они најбољи од вас, инвестирајући у знање и дајући крила инвентивности, могу да промијене токове не само једног друштва већ и свијета. Људи са ових простора су то већ доказали.

„Универзитет Црне Горе ће вам пружити подршку да раскинете са сваким видом инерције и пустите на слободу креативни импулс који сасвим сигурно носите у себи. Допустите да будете изазвани већ изреченом пјесничком максимом „Човјече, пази да не идеш мален испод звијезда!“ (А. Б. Шимић)“, јасан је Божовић.

Такође, како додаје, није пресудно само образовати ум већ образовати и срце, а то значи да знањем треба да, у будућности, дате одговор на потребе једног друштва, а зашто не и свијета.

Данас вам се више него икад пружају разне могућности кроз умреженост Универзитета Црне Горе са високошколским, научноистраживачким и умјетничким центрима свијета који нуде експертизу коју можете донијети својој земљи. Искористите сервисе подршке на Универзитету који ће вам помоћи да слиједите свој зацртани пут, каријере или науке. Развијајте своју критичку мисао и полажите право на слободу мишљења, нек се ваш глас увијек чује.

Колика је снага младости говори и то што је овај датум свјетско подсјећање на борбу палих студената Универзитета у Прагу, за слободу, демократију и право на образовање.

Са поносом на ваш досадашњи рад, честитам вам ваш Дан, са жељом да идете кроз живот, свом својом величином, кораком успјеха на свим пољима: и живота, и образовања, и умјетности, и науке“, навео је Божовић у свом обраћању.

www.in4s.net 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar