Ћирилица Latinica
31.01.2020.
Друштво

Родитељи сложно: Вратите учитељицу Раду на посао, дјеца су растројена и пате!

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

Родитељи дјеце која су цртала Штрумпфове на тробојци траже да се суспендована Рада Вишњић врати на наставу, јер су, како кажу, дјеца растројена и у шоку, пате за најдражом учитељицом, која ни за шта није крива.

У мултиетничком Бару, четвртина деце у V/5 су муслимани, а учитељица има подршку свих родитеља, који су се вечерас састали да се договоре како да је врате у школу. Траже хитан састанак са директорком, пише Спутњик.

"Све што може да послужи као украс можете да нацртате", рекла је учитељица, а дјеца су се одлучила за омиљеног цртаног јунака.

Едиса Шкријељ, мајка једне од девојчица које су цртале Великог Штрумпфа, каже да је ријеч о изузетном педагогу.

„Никада није правила разлику међу дјецом, шта више, подстицала их је да његују различитости“, каже она.

„Прије пар година имали су игру уз неку албанску музику, добили смо снимке, ја и сви остали родитељи. Никада се нико није бунио. Мислим да је њихова процјена неправедна када је ријеч о цртежима. То није злоупотреба било чега, било чије заставе, нити је нешто на националној основи“, каже Едиса Шкријељ.

Она додаје да је њена ћерка потврдила да су мотив цртежа предложила дјеца, да нема проблем са цртањем било чије заставе и да није политички опредијељена.

„Политика ме уопште не занима, јасно је шта је нама важно“, истиче Едиса Шкријељ.

„Мене занима моје дијете, које је јако растројено због овога што се дешава. Сва дјеца су таква. Они су везани за учитељицу, направила је од њих добре људе, добре другове, то је најважније. Имају и једну Ромкињу у разреду, Сабину, учитељица их је увијек учила да је не издвајају, да је позивају на рођендане, забаве, ако нешто имамо од робе или ако смо на други начин у могућности да помогнемо. Увијек је била ту подједнако за све у разреду“, каже саговорница Спутњика.

Александра Вукчевић, мајка једног дјечака, каже да родитељи траже хитан састанак са директорком у понедјељак.

„Она нашу дјецу сабира и отвара им видике за све, у школи им је она и мајка и учитељица“, каже.

„Моје дијете пати без своје учитељице, мењају је други, трећи, пети учитељ, али дјеца воле њу, јер је јако пожртвована и воли их. А ово што се дешава апсолутно нема везе са национализмом. Ситуација у држави је каква јесте, али знам да би живот дала за њих, толико им је привржена, свакој генерацији коју је водила до сад“, каже Вукчевићева.

Додаје да су се родитељи састали зато што су за суспензију сазнали од дјеце и из медија.

„Школа нас није позвала као родитеље те дјеце да нас обавијести да је њихова учитељица суспендована, то не можемо да разумијемо“, додаје.

„Родитељима је важан само интерес дјеце. Ово је мултиетничка средина, у одјељењу су католици, муслимани, Срби, Црногорци, како год, и она зна шта треба да ради. Нама родитељима је, као и наставници Ради, најважнија њихова срећа и задовољство“, истиче Вукчевићева.

Учитељици Ради Вишњић из ОШ „Југославија“ стигла је и подршка просветних радника који су такође били жртве режима у Подгорици, јер су тражили да српски језик остане у школама у Црној Гори.

Штрумпфови су опет популарни

Коментари
Beogradjanin pitanje
Beogradjanin pitanje: Bravo. Predivno
31.01.2020 23:31
Ilhan
Ilhan: Bravo Edisa i Aleksandra. Vi ste primjer časnih žena i majki. I svi koji misle kao vas dvije, bez obzira na vjeru. Vi ste ponos našeg Bara
31.01.2020 23:31
Mujo
Mujo: Ti si Ilhane ponos našeg grada avetinjo. Od kud si zalutao kretenu. Kako možeš podržati takve idiotarije ove četnikuše. O kakvom pedagogu se radi? da promoviše velikosrpske ideje.
31.01.2020 23:47
Grvota
Grvota: Ona ne pati no"Seta"po Baru 😂😂😂😂😂😂
31.01.2020 23:51
Muzafer
Muzafer: Ilhan i Edisa dete ti pati nemo bogoti ne avetaj vodi ga za rozaje da ako mu prodje muka. A sto bi bilo da ti dete nacrtalo zelenu zastavu sa polumjesecom ili komitsku pa i to je za nekog ukras. Kome se vi dodvoravate sram vas bilo izrodi.
01.02.2020 02:53
Deko
Deko: Muzafere a i ti Mujo i svi ostali koji su kao vas dvojica, citate samo ono sto vama prija jer ste vi nacionalisti klosarski, ne znaci vam nista sto su ta djeca igrala uz Albansku muziku, dakle to govori o uciteljici ko je i kakva je, a vi klosari CRKNITE !
01.02.2020 08:54
Ljubav je odvela
Ljubav je odvela: Kazite djeci da je ljubav za srbijom odveo za "sumadiju" da ne pate, neka joj nacrtaju more(samo) plava boja. POSLAT ce im ocjenu preko Fejsbuka. 😜😜😜😜😜
01.02.2020 10:49
Oj sote, sote
Oj sote, sote : Cigani se kote, a srbi se ljube "ce se izgube" 😉😉😉😉😉
01.02.2020 13:42
K. P. ZRNO
K. P. ZRNO: Sto mislis ti deko smradu jedan da malo Muju i Muzaferu punes u prkno idi setaj i sanjaj ali kad se probudis od velike srbije nece biti nista. Zapamti ovo je CG evropska samostalna i suverena umrite izdajice, posrbice i ostale fukare koje prizelkujete veliku srbiju i 1918.da jevjecna CG.
02.02.2020 10:51
Crnogorka
Crnogorka: Ne mogu vjerovat da neko vise voli zastavu tudje zemlje nego svoje.sto nijesu nacrtali zastavu CG
02.02.2020 23:57
Za Crnogorku
Za Crnogorku : Nije cela da "opterecuje" djecu, srbijanska je puno,"Prostija" 😜😜😜😜🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪
03.02.2020 12:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar