Ћирилица Latinica
20.05.2019.
Друштво

Одржано друго коло Извиђачке лиге ЦГ

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У другом колу Извиђачке лиге Црне Горе одржаном у Даниловграду учествовало је преко 100 извиђача из више општина.

Мотив Савеза извиђача ЦГ да се одлуче за Даниловград, како су саопштили, био је 150. годишњица од оснивања града, која се обиљежава ове године.

"Поред тога Даниловград смо одабрали како би се дјеца мало боље упознала са овим градом, а и како бисмо оне нешто старије подсјетили на све љепоте извиђаштва које су им биле доступне док је и у њиховом граду постојао одред" - каже Баранин Душан Масоничић, начелник СИ ЦГ.

Захваљујући гостопримству директорице Наташе Латковић извиђачи су били  у прилици да активност отворе у прелијепом дворишту гимназије ,,Петар I Петровић Његош"

"Откривајући траг по траг, наши извиђачи и планинке обишли су споменик палим борцима, Умјетничку колонију као и манастир Ждребаоник. Рјешавање
извиђачких задатака ишло је лакше уз слаткише које су на поклон добили од Црнагоракоп-а. Чувени Чича Глиша их је насмијаног лица бодрио машући са амбалажа чоколадица.

Поред стандардних извиђачких такмичарских дисиплина, наши извиђачи и планинке научили су и вриједну животну лекцију. Били су у прилици да се и сами увјере
колико труда и рада је потребно како би од сјемена постала биљка. Наиме, врата свог дома и мале породичне фирме отворио нам је Радојица Радоњић са својим сином и женом" - открива Масоничић.

Раде је, каже Масоничић, несебично подијелио своје знање захваљујући коме је настао један од највећих расадника у Црној Гори - расадник Радоњић.

На самом крају поклонио  је учесницима другог кола лиге саднице
јагоде, парадајиза, тамјана и першуна. Извиђачи и планинке добили су задатак да саднице посаде код куће, направе фотографију, прате њен развој и извјештавају о томе.

"Савез извиђача у овој години посебан акценат ставља на очување животне средине и на еколошку свијест наших чланова. Најављујемо још више сличних
активности у склопу наше кампање 'Чувајмо шуме' " - казао је Масоничић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar