Ћирилица Latinica
13.01.2020.
Друштво

Сахрањен Родољуб Роћко Пејовић, опело служио Митрополит Амфилохије

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је јуче у Бару опело Родољубу Роћку Пејовићу, некадашњем одборнику у барској Скупштини општине, дугогодишњем функционеру и једном од оснивача Народне странке и члану ОО Нове српске демократије.

Након опела Владика Амфилохије је у бесједи рекао да је Родољубово родољупство у ствари било богољубље, које гаје красило читавог живота.

„Богољубље које га је опредијелило за вјечну отаџбину, за вјечну домовину. То је она домовина вјечна за коју је спремљен сваки човјек. И блажен је пут којим данас иде душа Родољубова, јер му се припреми Царство небеско“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да су истински родољуби само они који су на земљи заиста богољуби.

„А такав је био и наш брат Родољуб. Трудио се да служи Господу и да свој живот, своју породицу и све земаљско приноси Христу Богу на дар“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Казао је да да је за наше појмове Родољуб прерано отишао са ове земље, али и да оне које призива – Господ изабира.

„Он га је изабрао, а Господ зна што га је изабрао и  зашто га је прибрао његоввим прецима. Нека би га Господ упојио у њедрима Аврама, Исака, Јакова и свих светих праотаца наших. И нека би му подарио оно за чим је чезнуо овдје на земљи – царство вјечно и непролазно, живот вјечни, Царство небеско“, казао је Митрополит Амфилохије.

Радосав Рајо Војиновић

(МЦП)

Коментари
LOLA CG
LOLA CG: Prepostenom i dobrom covjeku, drugu jos iz skolskih dana, istinskom vjerniku, Rocku, rajski mir u Carstvu nebeskom. Vjecnaja pamjat.
14.01.2020 00:35
LOLA CG
LOLA CG: Kakvi ljudi? Ko jos za Rodoljuba Rocka Pejovica i to sada vec pocivseg, moze davati minus? Kakav tvoj ili vas mentalni sklop. Hodao je jedva cujno, skoro ne doticuci zemlju. Nikome ruzne rijeci nije uputio. Djecacki pogled 60.. gidisnjaka i bkagirodan osmjeh. Pametan, nenametljiv i nadasve vaspitan i veliki vjernik Srpske pravoslavnw crkve. Valjda to nije grijeh. Nisko!
16.01.2020 21:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar