Ћирилица Latinica
21.01.2020.
Друштво

Са свих страна подршка барским ватрогасцима - херојима

Аутор: Редакција 16 Оставите коментар

Подсјетимо, ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних вјерника који нису прихватили Закон о слободи вјероисповијести, па је против њих због тога покренут дисциплински поступак

******************************************

У Бару је одржан састанак Извршног одбора Струковног одбора ватрогасаца-спасилаца Црне Горе на челу са предсједником Ратком Пејовићем, а поводом покретања дисциплинског поступка против тројице ватрогасаца из
ватрогасне јединице Бар због одбијања незаконитог наређења.

Подсјетимо, ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних вјерника који нису прихватили Закон о слободи вјероисповијести, па је против њих због тога покренут дисциплински поступак.

„На састанку је од стране Извршног одбора Струковног одбора ватрогасаца-спасилаца након упознавања са аргументима од стране окривљених ватрогасаца одлучено да се пружи безусловна подршка поменутим колегама који су били изложени незаконитим поступцима и притиску од стране командира Службе, наводи се у саопштењу Струковног одбора ватрогасаца – спасилаца Црне Горе.

Наиме, како додају, од ватрогасаца је тражено да изврше интервенцију за коју нијесу обучени, за коју нијесу адекватно опремљени, безбједоносно заштићени и која такође не спада у њиховом опису послова сходно законским прописима који третирају ову област.

„Такође, командир Службе Амир Муслић захтјевом за ангажовањем није примијенио обавезан начин процедуре приликом њиховог ангажовања у спорном случају. На састанку је донијета одлука да се упути позив свим ватрогасцима-спасиоцима у Црној Гори да дају јавну подршку својим колегама из Службе заштите и спашавања Општине Бар из разлога што се у будућности сваком ватрогасцу-спасиоцу може десити оваква или слична неправда гдје долази до изражаја самовоља претпостављеног“, појаснили су.

Присутни су констатовали исправност одлуке подршке колегама од стране свих чланова Службе заштите и спашавања Општине Бар, гдје сама подршка у себи није имала било какву националну, политичку или вјерску конотацију.

„Констатовано је да ће Струковни одбор ватрогасаца-спасилаца Црне Горе, затим предсједник Синдиката и предсједник скупштине Синдиката Управе и правосуђа Црне Горе у свом пуном капацитету заступати интересе колега против којих је покренут дисциплински поступак као и наравно интересе и свих других ватрогасаца-спасилаца Црне Горе“, закључено је.

(ИН4С)

Коментари
Dado
Dado: Kraljevi ! Voli vas Crna Gora !
21.01.2020 10:14
Sta je bilo bre
Sta je bilo bre: Lako se kurciti u 21 vijeku odbijete da izvrsite naredjenje i svi vas hvale a vama rastu uva e kad dodje da se diciplinski odgovara onda vristite ko damjanov zeleko i umjesto da budete dosledni i prihvatite kaznu pa bilo kakva da je onda se angazuje strukovni sindikat moli kumi e tako rade samo babe a ne momci brkovima do iza uviju.
21.01.2020 10:52
crvanj
crvanj: Kad nedje gori i nas "Gradjane"zovu ,mozemo i zakonski biti gonjeni ako kazemo"Ne" ,sam sam iso kod sudije za prekrsaje,nijesam se pojavio na"Zborno"mjesto.Dali sam ja imao opremu i bijo "Strucno" sposoban? To niko ne pita!! Oni nijesu zvali Vatrogasce ta "Tucu" narod.Tako da im ne odobravam "Postupak"
21.01.2020 11:08
Aleksandra
Aleksandra : Neka ste odbili, pokazali ste da mislite svojom glavom i na tome kapa dole za vas. To nije u opisu vaseg posla lepo i pise u ovom clanku. Svaka cast momci!
21.01.2020 12:31
Filip
Filip: Hitno tim kretenima dati otkaz pa neka urlaju ulicama Bara. Primili smo ih u naš grad a sad se ponašaju kao zadnja stoka. Mene pozivaju da sam vrata vezano žicom, kakve veze ima sad ih više ne vežem nego ih zatvaram sa električnom bravom.
21.01.2020 14:53
za Filipa
za Filipa: Ljubomora.!!!
21.01.2020 17:05
Za Filipa
Za Filipa: Crni Fićo, zatvori se u kafanu i ćuti
21.01.2020 19:47
Sestanska posla
Sestanska posla: Ako je to taj Filip taj u kafanu ne ulazi nemoze se niko pohvaliti da mu je pice platio on ide samo na burek i ako zakaci kakvu pastetu ali zato nema holesterol secer i ostale bolestine jedino ga malo dere kisjelina kad se prevari pa pojede 2 bureka. 😎😂😜
21.01.2020 20:56
PRC. srb
PRC. srb: Sto bi junaci brzo vas prodje to junastvo dje su muda mudonje. Predlazem da ovi sto korziraju i arlaucu po gradu da daju svi po 1 euro za ove heroje da ne kukumavce ili ih primiti u hram kao baztovane i vuk sit i ovce na broju.
21.01.2020 21:03
STARA MASLINA
STARA MASLINA: BRAVO BARSKI VATROGASCI I SAMO IME VAM KAZE STA VAM JE POSAO A NE DA SVOJE GRADJANE UBIJATE VODENIM TOPOVIMA JER TI ISTI GRADJANI VAM DAJU PLATU A ONE STO SU VAM TO NAREDILI NEK SRAM ZAJEDNO SA ONIM VASIM NEKOLEGAMA SA KOJIM ZAJEDNO RADITE A NIJESU VAM DALI PODPIS PODRSKE. NIJE TO PRVI PUT OD BARSKIH VATROGASACA DA ODBIJU TAKO SRAMNO NAREDJENJE JER TO SE DESIJO I KAD SU U PODGORICI BILI VELIKI NARODNI PROTESTI KAD JE MILO TREBA DA PADNE A KO JE TADA IZ VASE VATROGASNICE BIO PITAJ TE KOLEGE KOJI SU TADA BILI TADA NA POSAO A NEKI SU I DANAS TU NA POSAO.
22.01.2020 00:53
Paracetamol
Paracetamol: Veliki podvig ,,za divljenje..momcine..svaka Vam cast!
22.01.2020 07:56
Љутко
Љутко: Амире Муслићу говно једно људско! Дођи ти пред народ са којим год хоћеш топовима!!! Не дирајте поштене и професионалне момке!!! Нијесу обучени и неће на свој народ! Браво!!!
22.01.2020 23:22
MUSA
MUSA: Bljutko lijep ti je nadimak a imas li ime i prezime bih ti nesto sapnuo u cetiri oka.
23.01.2020 00:59
Љутко
Љутко: Мора да си ми га пробао Муса па му знаш укус! Имам име и поријекло коме ти нијеси ни нико твој дорастао!!! И црнога се ђавола не бојим а не тебе!!! Избљувку сперматозоидни - залудни!!!
23.01.2020 15:13
Za. blutka
Za. blutka: Ime nerece bljutko nemoj da vrtis ko kisa oko Kragujevca znam da si jak vi ste svi vojvode i serdari samo po nekad se bojite i svojega lada jer ste saka jada.
23.01.2020 17:01
milica
milica: Ovo su momci koji se odnose prije svega onako kako treba prema svojim gradjanima,pa i prema svojoj drzavi. Svaka Vam cast .....tako nastavite . Dosta nas policija udara ne moraju vatrogasci da nas kupaju .
29.01.2020 15:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar