Ћирилица Latinica
27.05.2020.
Друштво

Свештеник Радовић за Бајрам код породице момка који га је напао

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Свештеник Никола Радовић јуче се сусрео са породицом једног од младића који је учествовао у немилом догађају, у ноћи 21. маја, када је дошло до узнемиравања њега и његове породице испред цркве Светог Николе у Старом Бару.

Отац Никола је добио позив од породице С.К. да их посјети током бајрамских празника, чему се он, како истиче, „с посебном радошћу одазвао“.

„Након немилог догађаја нисам осјећао ни срџбу, ни љутину, али ме је у међувремену опхрвао осјећај туге којег нисам могао да се ослободим, пошто сам у себи доживљавао Бар као примјер складног живота. Међутим, осјећај туге је прошао када сам јуче ујутро добио позив од породице једног од младића да будем њихов гост за Бајрам, осјетио сам мир у срцу. Доживио сам у Мркојевићима предивно гостопримство породице и њихових пријатеља, људски разговор и разумијевање. Изразии су још једном жаљење за све што се догодило, а сусрео сам се и са младићем који искрено показује покајање за све што се догодило. Увјерио сам се да то што је урадио није породично васпитање, већ је био понешен масом.

Њихов гест позива у оваквој ситуацији показује да Бар остаје град међунационалне толеранције и вјерског склада, којег не треба само ријечима да славимо, већ и дјелом да показујемо. Овакав примјер породице, а и Бар је једна мала породица, показује да и на ширем плану тако може бити, гдје има људи – има и договора .

Не бих волио да неко овог младића ни мрко погледа или му ружну ријеч упути. Треба га љубављу подстаћи и подржати. Оно што се десило не треба никад више да се понови, а сви морамо да радимо на љубави, слози и братском помирењу. Сви имамо право да погријешимо, а ко се искрено покаје, а овај младић сигурно јесте, морамо да га подржимо. Лако је судити, али прије свега треба опраштати.

Пошто је све ово узнемирило грађане, желим да поручим да нема разлога за бригу, и да сам сада апсолутно спокојан, и због дивнога геста позива и због гостопримства, али и због чињенице да међукултурни, међувјерски и међунационални склад у Бару постоји, у шта су ме увјериле бројне поруке грађана све три вјере који су ових дана изражавали тугу и жаљење због свега што се догодило.

Морамо да наставимо да идемо једни код других на Бајраме, Божиће, Васкрсе, да проповједамо оно што проповједа свака вјера, хришћанска или мухамеданска, Свето писмо или Кур’ан, а то је љубав. Само на таквој основи, основи љубави, можемо да градимо нашу будућност“, рекао је за Бар Инфо и Радио Бар свештеник Никола Радовић.

(Бар инфо)

Коментари
🏰🏰🏰
🏰🏰🏰: Vrbuje nove🇷🇸🇷🇸🤔🤔🤔😂😂😂
28.05.2020 14:44
Mujo iz doboja
Mujo iz doboja: Svaka cast svesteniku gospodine Radovicu sto ste otisli posle svega u porodicu covjeka Koji vas je vrijedzao I napadao to je dokaz vaseg cojstva a Oni nek se student za vijek vjekova
28.05.2020 14:48
Baranin
Baranin: Svaka cast!
28.05.2020 17:02
forgotten
forgotten : svaka cast Oce Nikola, tako se ispovijeda Hristova vjera, ljubav, trpljenje i oprastanje
29.05.2020 07:40
Фики
Фики: Ада и они су Срби само исламизирани, ова фамилија је поносна на своју српску националну припадност а мухамеданску вјеру. Тај мали је мало приглуп али остали нијесу.
29.05.2020 10:19
Za Muja
Za Muja: Drzi se Doboja, i ne pij rakiju dok "pises" 😉 😉 😉
29.05.2020 10:26
LOLA CG
LOLA CG: Oce Nikola, hvala sto mladje od nas ucite cojstvu i primjeru vjerskog razumijevanja. Mi smo bas tako vaspitavani: svi smo jednaki. Vrijeme nekog zlog etiketiranja i "prevodjenja na svoj jezik" necijeg izjasnjavanja, konkretno SRPSKOG- toliko su vec presle granicu tolerancije....zato Vama svaka cast. Strpljenje,,,hriscansko sveto. Momak je zaveden i " poguran" da bude " azdaja"- zaboravljajuci i on i sva gulanferija oko njega da je i njima Sv. Djordje slava! Ali Vi kao Boziji covjek znadoste sta je najbolje uciniti. Vatru treba gasiti. Bog Vas blagoslovio i sve Vase, oce Nikola. AMIN.
29.05.2020 12:32
Za. Lolu Crnogorku
Za. Lolu Crnogorku: Lijep komentar taman se ponadah da Lola Crnogorka dosla u vinklo kad ga uprska na kraj uceci nas koju bi trebalo slavu da slavimo. Ako mi bi trebali da slavimo svetog Djordja razmisljam koju bi ti trebala da slavis osim te jer 450 godina je jako dug period. Lola bez lutnje ali takve su cinjenice. 🇲🇪🇲🇪🇷🇸🇷🇸
29.05.2020 14:18
Dzoni
Dzoni : Momak je nagovoren sigurno od rozajaca ili bjelopoljaca oni su fanatici pravi talibani i mudzahedini vjerujem da se momak pokajao iskreno i treba mu oprostiti i drugi put momce pamet u glavu..srecno
30.05.2020 23:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar