Ћирилица Latinica
24.07.2020.
Друштво

Систем не функционише, дуг према "Принцесу" покривен донацијама грађана

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Након силних апела родбине и пријатеља, професорка филозофије из Бара Јасминка Милошевић, прије два дана прекинула је готово двадесетодневни штрајк глађу. "Њен" дуг према барском хотелу "Принцес" ће, како је најавила, данас бити и формално измирен, али не захваљујући онима који су га проузроковали односно били у обавези да исти "покрију".

"Заједно са уплатама које су стигле од мојих пријатеља са Олимпијаде, дуг према хотелу "Принцес" је покривен. Сјутра ћу се откотрљати до банке да се то и формално разреши. Даље све зависи од ефикасности хотела и извршитеља.
Народ може да функционише и без закржљалих институција!
Показало се по други пут да има неко у Црној Гори, ко није политичар, нити члан "организације", већ усамљени идеалиста, а може да пробуди и уједини људе. И то сам, чудним сплетом околности, ето - ја. Сад би могли мало да се бавимо другим појединцима, за промјену" -написала је професорка на свом Фејсбук "зиду".

Подсјетимо, Јасминка Милошевић започела је штрајк глађу револтирана због тога што није примила плату која је блокирана због дуга за организацију Међународне филозофске Олимпијаде у граду под Румијом. Основни суд у Бару донео је пресуду 29. маја ове године, по тужби хотела „Принцес“ и на плату професорке Милошевић стављена је забрана на 20.000 евра. Појашњења ради, у хотелу „Принцес“ у Бару, су били смјештени учесници Олимпијаде.

Милошевић је новинарима казала да се ради о њеном систематском злостављању годинама, иако је пројекат Удружења професора филозофије, чији је она генерални секретар, оправдао очекивања.

Рачун је блокирао хотел „Принцес“ за комплетан дуг од преко 2. 463,67 евра, иако је хотел „Принцес“ отписао 10. 000 евра, а Влада Црне Горе уплатила 10 000 неколико дана прије појаве короне, у марту.

"Својевремено сам као генерални секретар Удружења професора филозофије потписала гаранцију да ће дуг бити враћен, у противном би нам гости имали проблеме. У суштини дуг је 3.650 евра. О томе сам обавијестила премијера Марковића у писму, прије него што сам ступила у штрајк. У писму сам навела још неколико уљудних захтјева" - казала професорка Милошевић.

Она је у писму премијеру, које је "Барски портал" објавио, навела захтјев да се преиспита однос Министарства просвете и Министарства спорта и младих према Олимпијади која је одржана у Бару, а окупила је око 200 учесника из 50 земаља.Коментари
Opa Djurdjo
Opa Djurdjo: Da neces kakvo priznanje ili medalju mici se tamo i ne bacaj se Moravu kad neznas da plivas. Ovog puta kako tako ispliva drugi put tesko ides na dno.
24.07.2020 10:04
Мачак у чизмама
Мачак у чизмама: Опа Ђурђо пише се не знам, а не никако 'незнам'
24.07.2020 10:49
LOLA CG
LOLA CG: Kada budes prolazio pored fakulyeta koji je profesirica casno zavrsila, duboko se pokloni. A prije nego sto slicno nesto napises po vjeri kojoj pripadas, pomoli se za svoje zdravlje. Ne tangiraju te barske i sve montenegrinske lopovcine, odgovara ti njohov sostem "rada". E, pa za tvoju informaciju dugogodisnja MNE " elita" pravila je u hotelu " Princess" znacajno vise yroskove ili je dobijala gratis izlezavanja, najedanja, spa usluga...i jos nadmeno marsirala od ulaza ka apartmanima. Ima, patrioto revnosnih zabiljeski i sa festi i sa seminara i sa svih "igara i vina" pod pokrovitelhstvom opstepoznatog drustva. Neko je savjesno radio i savjesno biljezio da ne bude...nije bilo. Eto, te impijade je bilo, bilo je filosofa ( filozofa), bilo je...lopovi su pobjegli, a mnogi su jos hrabro za zadnje zalogaje- ovdje. Zenu tj. Prof.ne piznajem niti sam njen advokat, ali lako je na nejakog silu pokazivat. Neljudskost!
25.07.2020 18:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar