Ћирилица Latinica
17.10.2018.
Друштво

Скуп средњошколaца, упркос интервенцији полиције: Нећемо споменик младости!

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Како је и било најављено, данас у 13 часова, око четрдесет средњошколаца, окупило се испред градилишта  будућег дјечјег вртића у Бару, како би изразили протест због уништавања парка између овдашње Гимназије "Нико Роловић" и ОШ "Блажо Јоков Орландић" за ту сврху.

"Споменик младости", "Ваздух је прецијењен", Не дамо круг", "Будите се Барани", само су неки од транспарената које је истакла средњошколска омладина на мирном скупу.

Док су качили руком исписане транспаренте на ограду градилишта, појавило се више припадника полиције (у униформи и цивилу), који су одмах почели са легитимисањем присутних, уз образложење да није пријављен јавни скуп.

Убрзо је стигло и појачање са интервентним возилом.

Активисти Групе грађана“СОС за Монтенегро”, који је дошао да подржи право дјеце на испољавање става, забрањено је фотографисање.

Како је саопштено из те ГГ, слободан грађанин њихов активиста није прихватио наредбу јер за исту није било ни основа.

Припадницима полиције је скренута пажња да немају право легитимисања малољетне дјеце која су у доласку, или повратку из школе и која нијесу направила никакав прекршај.

Занимљиво је, примјећују из "СОС Монтенегра" да се за то вријеме није појавио нико од професора видно узнемирене дјеце. 

Из ГГ "СОС за Монтенегро" раније данас је саопштено да се вртић може градити и на некој другој, примјеренијој локацији, "али су тамо већ предвиђени неки други стамбено - пословни објекти домаћих и страних тајкуна који ће добијати грађевинске дозволе за четири а сазидаће шест и више спратова".

Најава градње вртића баш на овом локалитету изазвала је противљење великог броја грађана, а петицију којом се тражи преиспитивање те одлуке за само 24 сата потписало је близу хиљаду Барана.

 

Коментари
mehmed osvajac
mehmed osvajac: a je li ko primijetio da je projekat vrtica rađen u islamskom stilu ,kao da je neko vjersko sveučilište u sklopu džamije ?
17.10.2018 19:00
Kiki
Kiki: Wauuu
17.10.2018 20:44
srecko
srecko: Mehmed ne lomi ku*ac majke ti .
17.10.2018 21:30
mehmed osvajac
mehmed osvajac: @srecko koliko ja vidim ovđe se lomi tradicionalno koalicioni ku&ac uz izvođaca radova iz nk& rastoka
18.10.2018 06:46
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar