Ћирилица Latinica
17.01.2019.
Друштво

Снажна осуда Демократа

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Сјечом чемпреса дефинитивно је започета изградња вртића у Бару, саопштио је клуб одборника Демократа Бар.

Јутрос око шест сати, почела је сјеча чемпреса испред барске гимназије.

"Срамна акција локалних и државних власти којом су посјечени деценијски симболи града Бара, представља бруталан и сраман чин који је и непосредна посљедица дјеловања наших "колега" из других партија из власти у локалном парламенту који су на сраман начин тог 15. новембра 2018. године били против (СД) усвајања иницијативе да се заустави градња вртића и сачувају чемпреси односно били уздржани (ДПС) приликом гласања, што је иначе такође довело до тога да се иницијатива не усвоји јер није било потребне већине", наводи се у саопштењу Демократа Бар.

У саопштењу се додаје да су ДПС и СД "гласајући по партијској директиви" тада "дали дозволу да радници упале моторне шеге" које су јутрос посјекле стабла.

"Узимајући "моторне шеге у своје руке" а не поштујући вољу грађана Бара и преко 4.000 потписника иницијативе, наше "колеге" одборници из власти на чело са младим предсједником Општине јутрос су "почистили" двориште гимназије и послали поруку да сила закон не моли и да када диктаторски режим нешто науми он на крајње бруталан начин своје намјере и оствари, преварно и диверзантски како иначе годинама и дјелује".

Демократе Бар захтијевају од надлежних да зауставе сјечу стабала и изградњу вртића.

"Јер је процес утврђивања законитости градње а самим тим и сјече стабала у току, 100 одсто је упитан, у процедури је и стабла која се данас посјечу, која су деценијама расла у дворишту ових школа никад нико више неће моћи вратити или поново засадити. Напомињемо, у овом случају ретроактивност је немогућа", наводи се у саопштењу.

www.vijesti.me

Коментари
Radmila
Radmila: Pa cekajte Drago Spicanovic je ucio i osnovnu i srednju skolu pored tih cemoresa, cak je i zivio u solidarnost zgrade. Eto on sad jak i mocan poslao policiju da pomaze. Zena mu je potpredsjednica opstine on je sve i svudje umijesan. Brat mu je bio dobar drug sa pokojnim Spirom Mitrovicem, on je opet kum sa Obradom Djokovicem i tako redom.... ovo je iz straha uradio. I onda vi svi krente da glasate za njih da oni jos jace udare
17.01.2019 15:55
Tanče
Tanče: Sramotan cin najsramnijeg rezima u istoriji Bara. Nicija nije do zore, ne smije ni vasa. Da je srece sve je trebao narod da vas govnjavom motkom sredi.
17.01.2019 19:24
Vido-Vit
Vido-Vit: A jeli Cakan u Baru ili je u New Yorku? on je s gradjanima zar ne
18.01.2019 15:25
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar