Ћирилица Latinica
05.11.2020.
Друштво

СНП тражи да Кривокапић поштује вољу бирача и да не оснива своју партију

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Ситуација на црногорској политичкој сцени данас би могла бити нешто извјеснија будући да је за послијеподне планиран састанак мандатара за састав владе Здравка Кривокапића са лидерима партија из три побједничке коалиције „За будућност Црне Горе”, „Мир је наша нација” и „Црно на бијело”.

 Како Дан незванично сазнаје, Социјалистичка народна партија (СНП), на чијем је челу Владимир Јоковић, тражиће од мандатара Здравка Кривокапића да, у замјену за подршку експертској влади, потпише или обећа да неће оснивати политичку партију, како он, тако ни било ко од експерата којима додијели челне министарске функције у новој влади.

То, како је потврђено, све зарад грађана који су гласали за промјене, односно како не би дошли у ситуацију да ако пропадне план са експертском владом, буде да су парти је за које су ти грађани гласали изиграли њихово повјерење и вољу коју су изразили на изборима 30. августа.

Лидер СНП-а Владимир Јоковић ту информацију јуче за Дан није ни демантовао ни потврдио. Казао је да о подршци било каквој влади не одлучује предсједник партије.

“Одлуку о давању или не давању подршке било експертској или некој другој влади може донијети само главни одбор партије, нико други. Посебно не ја као предсједник партије”, казао је кратко Јоковић.

Мандатар Кривокапић се већ једном састао са лидерима партија које чине три побједничке коалиције 30. октобра, када је и договорено да комплетна влада буде експертска и да се у њој не нађе ниједно име са било које од политичких листа које су учествовале на овогодишњим парламентарним изборима.

 Како је Дану саопштено, предлог СНП-а није неприхватљив и за остале чиниоце коалиције „За будућност Црне Горе” и такав захтјев могао би већ данас бити изложен директно мандатару Кривокапићу како би се он изјаснио.

За СНП и друге чиниоце коалиције на чијем је челу на изборима био и сам Кривокапић сасвим је логично да кад су се већ сви лидери политичких партија нове парламентарне већине изјаснили да ће дати подршку експертској влади, да би било поштено и да се Кривокапић заузврат изјасни, а у најбољем случају потпише, да неће оснивати никакву политичку партију.

“Договор је да мандатар добије подршку за састав експертске владе која би трајала 200 дана, до кад би требали ти експерти да се покажу на дјелу, а да уколико не буде резултата да иде реконструкција владе, технички мандат на годину дана па избори, као и да се за вријеме техничке владе створе сви услови за прве фер и слободне изборе. Међутим, како би се избјегле сумње да би Кривокапић могао основати своју партију и тако на наредним изборима дошло до расипања гласова, логичан је захтев да се као што су се лидери парти ја обавезали да ће подржати експерте, и Кривокапић обавеже њима да неће оснивати своју странку”, саопштено је Дану.

Медији су недавно објавили информацију да мандатар Кривокапић планира да оснује демохришћанску странку.

То је посебно проблематично за партије из коалиције за чијег носиоца на изборима је Кривокапић постављен искључиво као нестраначка личност.

Промјеном тог статуса, тј. оснивањем партије, како сматрају у коалицији „За будућност Црне Горе” изиграло би се повјерење бирача и самих партија које су стале иза Кривокапића на изборима.

Коментари
Miloš
Miloš: Śedi Jokoviću ne mlati. Cenzus nebi prešao da nisi u koaliciju sa Krivokapićem. Najbolje odma da se ponove izbori pa da vidite đe ste...
05.11.2020 08:37
Mонах
Mонах: Не припада ми да политичарим следбено позиву који сам одабрао. Али и ми лаици видимо неке ствари. Господине Кривокапићу, засигурно немате благослов блаженопочившег МИТРОПОЛИТА да Влада коју ћете евентуално водити признаје лажну државу Косово и афимрише НАТО. Немате благослов да преко антиправославне "Побједе" најављујете све што најављујете, поред толико народних, српскихм зовите их како хоћете - медија. Саставите више владу, Срби су су донијели промјене, ЦРКВА је донијела промјене, а ЦРКВА има и свој став око Косова и Метохије, језика, НАТО-а итд.
05.11.2020 08:47
Kuku
Kuku: Koliko ste vi mali i jadni i koliko se bojite za svoje guzice! Piiiiiii
05.11.2020 08:53
za monaha
za monaha : Da u pravu ste da i mi laici nešto vidimo e pa vidimo da se vi popovi ne bavite svojim poslom već politikom ostavite političarima da se dogovore i vode državu a vi se vratite u crkve i Molite za bolje sutra mirnije smo živjeli dok vi niste počeli da političarite ne dijelite ljude na antipravoslavne i ove vaše supervjerujuće nije posao popa da zavara ljude
05.11.2020 18:18
Mile
Mile: Jokovicu ne mlati castiti!!uhh jos vidjeh vaska u pozadini lalosevica...neka te!!
05.11.2020 18:52
BANJO
BANJO: SRAMOTA, ŠTO RADE, KRIVOKAPIĆ, DRUGA FAMILIJA, GOJKO PEROVIĆ I NEKI, OKO NJEGA. VELIKI BROJ JE GLASAO, ZA NEŠTO DRUGO. NIJESMO SIGURNO ZA DRITANA, JER DA JE SMO, ON BI IMAO VIŠE OD 4 MANDATA. KO GOD DA JE STOJAO NA ČELU ZBCG, DOBIO BI ISTO GLASOVA, JER JE CRKVA STOJALA IZA NJEGA. NE TREBA IDEALIZOVATI PROFESORA, ZA KOJEGA VEĆINA NIJE NIKADA ČULA. PONAŠA SE, KAO DA JE BIO NA ČELU DRITANOVE LISTE. NEVIĐENO!!! ONI KOJI SU GINULI GODINAMA, POD TORTUROM DPS_a, ISPADOŠE IZDAJNICI, A DRITAN I KRIVOKAPIĆ, OSLOBODIOCI. OVO ME PODSJEĆA, NA POSLIJERATNO VRIJEME, KADA SU TREBALA, DVA SVJEDOKA, DA POTVRDE, DA JE OSOBA BILA UČESNIK NOBA I DA OSTVARI BENEFICIJE. DŽABA SMO KREČILI.DRITAN DA SUMNJA U MENE I DF, DA LI DOVOLJNO VOLIMO CG, DA JE NE BI IZDALI, JE NEVJEROVATNO. ON KOJI JE APLAUDIRAO I DOČEKAO TAČIJA U UL, KOJI JE TADA IZABRAN ZA POČASNOG GRAĐANIMA UL!? DA LI JE JOŠ PONOSAN NA TAČIJA, SADA KADA IDE ZMIJA IDE U HAG, OVAJ UMIŠLJENI LIDER, DRUGE FAMILIJE!? CG ŠTO DOČEKA. ANDRIJA, MILANE, ŠTO DOZVOLI STE, DA DOPUSTITE, DA VAS DRUGI VODE. IZ DADOŠE, ZDRAVKO, MILAČIĆ, DANILOVIĆ(DRUGI PUT), GRUBAČ, VUKIĆEVIĆ...! OKRENUŠE SE DVJESTOPROCENTNOM KRIVOKAPIĆU(TAKO REČE POSLIJE IZBORA, NE RANIJE), A PLJUNUŠE NA DF. NEKA, DOBRO JE, DA SVAKA ZVIJER, POKAŽE TRAG!! OVO SU OPASNE IGRE. MISLIM DA JE U PITANJU I BUDUĆNOST MCP U SKLOPU SPC. MIRIŠE, A TAKO BIH VOLIO, DA GRIJEŠIM!!!
05.11.2020 22:50
Krimi St Bar
Krimi St Bar: Samo naprijed. Bog te blagoslovio. U tebe se uzdam gospodone.
06.11.2020 04:17
RaZum
RaZum: Ne znam što je problem, Krivokapić je dobio odriješene ruke 41poslanika.isti ga čekaju u Skupštinu da se predstavi sa svojim kabinetom i programom. Ako neko zida kuću pa us put mijenja plan kako ko naidje sa savetom ta kuća se nikad neće napraviti ili će biti sa 100 ćoškova. Treba znati stati i saslušati po meni.
07.11.2020 14:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar