Ћирилица Latinica
01.09.2018.
Друштво

"Спичанско вече" за незаборав

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Иза нас је још једно, четврто по реду "Спичанско вече".

Обиљежио га је, према општем утиску,  никад квалитетнији музички програм.


Како је и најављено, светковина је отворена свечаним дефилеом мажоретки и блех оркестра који је почео испред хотела „Јужно море“ а завршио се пред будућим Тргом капетана Филипа Обрадовића, гдје је била смјештена велика бина али и штандови у оквиру пратећег етно базара.

Публику су у име организатора поздравили Слободанка Хрватин, предсједница  НВО За ново и љепше Сутоморе" и директор ТОБ-а Емил Кукаљ.

 

Бројни посјетиоци су имали прилику да бесплатно дегустирају специјалитете спичанске кухиње. Својим производима представили су се и локални винари, пчелари, маслинари и умјетници који су изложили разне рукотворине са обиљежјима Спича.

Наступио је  КУД “Свети Јован Владимир” са кореографијом "Врсута" и "Црна Гора", а онда је изабраним етно пјесмама заблистала популарна Даница Никић Црногорчевић, те  Здравко Ђурановић који је отпјевао “Химну Спича” за коју је писао текст и музику.

Спектакуларним ватрометом након наступа клапе "Јединство" означен је крај програма на манифестацији које из године у годину постаје све квалитетнија.

Забавни програм фестивала отворио је бенд "Академиа", што је била увертира за концерт Загрепчанке Нине Бардић, која је Спичане и њихове гопсте најприје поздравила евергрином “Дани и године” .

 

Коментари
Spič
Spič: Obilježilo ga je nikad manja posjeta. Sve je samo političko guranje Slobodanke i nepismene ekipe! Plato ispred bine je bio poluprazan. Samo par redova ispred. Tako da napisite kako je stvarno bilo. A da neko iz ostalih gradova dodje kao na Petrovačku noć-to je naučna fantastika!
02.09.2018 09:12
Drndoje
Drndoje: Za zaborav itekako, jer je bas kao sto rece Spič, bilo poluprazno i za sramotu Spiča i Spičana. Zato nikud ne mrdamo sa mjesta, zato se u Baru sprdaju sa nama iz Spiča, zato nam sve uzeše a ulažu mrvice, a pojedinci mrtvo zadovoljni jer ostvaruju svoje sitnokalulantske ambicije, kvazi političke, a o politici znaju koliko marica o ..... ......
02.09.2018 09:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar