Ћирилица Latinica
31.08.2018.
Друштво

"Спичанско вече" уз Даницу Црногорчевић, Нину Бадрић...

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

На платоу будућег Трга капетана Филипа Обрадовића, вечерас (петак) ће, четврту годину заредом бити одржано "Спичанско вече", у организацији  ТО Бар, Општине Бар и НВО "Ново и љепше Сутоморе".

Програм почиње  у 19:30 часова свечаним дефилеом дуж сутоморског шеталишта у којем учествују мажоретке из плесног студија “Хабанера”, чланови КУД “Свети Јован Владимир" и блех оркестар из Ђеновића.

Комплетан програм ће бити подијељен у два дијела – традиционални и забавни.

У традиционалном дијелу програма, наступиће КУД “Свети Јован Владимир” са кореографијом " Врсута" и "Црна Гора", слиједи наступ Данице Никић Црногорчрвић, клапе “Јединство”, а Здравко Ђурановић ће отпјевати “Химну Спича” за коју је писао текст и музику.

У забавном дијелу наступиће хрватска поп звијезда Нина Бадрић којој ће увертира бити концерт рок бенда Академија.

У оквиру “Спичанске вечери” биће одржан и етно базар на којем ће своје производе представити педесетак винара, пчелара и маслинара из цијеле Црне Горе, али и умјетници који ће изложити разне рукотворине са обиљежјима Спича.

Традиционално већ, на штандовима ће се такође наћи и традиционални спичански специјалитети – стуфада, локуми, приганице, роштуле, који ће посјетиоци моћи бесплатно да дегустирају.

"Спичанско вече" и ове године одржава се на иницијативу "НВО Ново и љепше Сутоморе", чиме се симболично завршава туристичка сезона на барској ривијери, уједно.

 

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar