Ћирилица Latinica
03.08.2018.
Друштво

Српска пшеница поново у свијет преко барске луке

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Лука Бар и компанија Агроглобе из Србије потписале су јуче уговор за претовар житарица.

„Планираном, почетном количином житарица од 30.000 тона ставиће се у функцију капацитети Силоса за житарице, који није коришћен годинама.

Силос је у добром стању и спреман да након неколико мањих ,техничких интервенција које ће бити урађене у сарадњи са стручним лицима из «Агроглоба» , прими прве количине житарица“, саопштено је из Луке Бар.

Терминал за житарице налази се у оквиру Слободне зоне Бар. Површина терминала је 2. 10ха и има капацитет 60.000 тона.

 Функције терминала су пријем и отпрема транспортних средстава, утовар, истовар и претовар и складиштење житарица, паковање, препакивање и увећавање, као и прерада житарица.

„Овај посао којим се у луку Бар враћа роба која није рађена годинама, упркос томе што природно гравитира ка нашој луци, представља резултат сталних напора извршног менаџмента и визије пословне политике, која потенцира враћање „изгубљених“ роба, али и довођење нових, као и измјену структуре робе и прихода“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се у преговоре са „Агроглобом“ ушло прије више мјесеци теда је уз подршку Привредне коморе Црне Горе и Привредне коморе Србије, конципирана сарадња на заједничком састанку у Новом Саду.

„Сматрамо нарочито значајним то што је овај посао код оба пословна партнера схваћен као иницијална каписла за даљу сарадју и на другим пословним пројектима, те ће се ускоро разматрати изградња складишних капацитета за сојину сачму, вјештачка ђубрива и сл. , као и резервоара за уље.

Реализацијом ових планова и пројеката, а за које је Лука Бар , након што је у Скупштини Црне Горе усвојен План обалног подручја, обезбједила све потреебне услове, достићи ће се пуна оптимизација стављања у функцију свих лучких ресурса и капацитета“, додаје се у саопштењу.

Извор: Мондо

Коментари
Mirko
Mirko: Najsladje je uzeti eure od Srba.
07.08.2018 12:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar