Ћирилица Latinica
26.04.2018.
Друштво

Старобарске капије

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Капије су незаобилазан детаљ сваке куће, односно дворишта. Показују да се иза сваке од њих налази сигурно прибјежиште и породична оаза.

Чак и случајни пролазници не остају равнодушни на отјелотворени осјећај за лијепо и креативност њихових власника, тј. непознатих мајстора.

Исто тако, неке од капија на које смо наишли приликом “ђира” старобарским сокацима, свједоче о негдашњој љепоти и богатој историји овог приморског града.
Иако је већина ових “капиџика” запуштена и девастирана, ипак и даље плијене својом љепотом…

Овај осврт ће, можда, бити подстицај да се фото-апаратом овјековјече још неке капије – љепотице које су преживјеле бурна времена.


by Мирсад – Мирза Кургаш
НВО “Број 19

Коментари
potonja URA
potonja URA: Mirza konacno na svom terenu mali tekst ali slike i tekst mnogo govore evo bas sam sam sada malo prelistao barski portal i pogledao tvoje tekstove dzidzarin 2 komentara akvadukt ni jedan i ovaj do sada nijedan dali si ti to malo analizirao i do kakvog si zakljucka dosao dje su ti oni prijatelji koji te hvale i u nebo dizu kada pises o natou pa ako te vole i cijene sto nedaju neki komentar i za ove tekstove iz nase svakodnevnice imam jednu molbu za tebe nemoj ici stopama emira kusturice ili nemanje ne priliciti to ni tebi ni ovoj NVO BROJ 19
26.04.2018 23:45
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар