Ћирилица Latinica
03.11.2018.
Друштво

Стефаново стање много боље, говори и једе

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Стефан Новоселац из Руме (19) који је љетос брутално претучен у Сутомору, на путу је опоравка. Младић је препознао чланове своје породице, али се не сјећа напада. Теже помјера лијеву руку и ногу, кажу његови укућани.

Његово здравствено стање се нагло побољшало, почео је да једе, говори, и лекари имају оптимистичке прогнозе у даљем току опоравка - прича Драган Керкез, брат по мајци Стефана Новоселца (20) из Руме, који је тешко повријеђен 23. августа на сутоморском шеталишту.

Подсјетимо, Стефана  је тада песницом у главуударио Петар Војводић (19) из Бара, да би од силине ударца пао и ударио главом о бетон. Од уторка, он се налази у Специјалној болници за неуролошка обољења и посттрауматска стања "Др Боривоје Гњатић" у Старом Сланкамену.

Стефан, који је провео скоро мјесец и по дана у коми услед тешких повреда на мозгу, остаће 45 дана у овом рехабилитационом центру, пишу "Вечерње Новости".

"Некако, све се у једном тренутку догодило. Одједном се "пробудио" из тог стања у којем је будан само гледао, а није реаговао. Није било веће среће за нашу породицу када нас је све препознао - не крије радост брат Драган.

По његовим ријечима,  Стефан је још малаксао, теже помјера лијеву ногу и руку, и отежано прича, али љекари верују да ће све то ићи на боље.

"Неки дан када је мама Славица била код њега у посјети, тражио је да му купи пециво, банане... Ја сам му чак показивао неке слике одраније, сјетио се тих догађаја, али шта је било тада на мору, не може да се сјети - говори Драган.

Како је казао, отац и брат Баранина Петра, затражили су од њих одобрење да посјете Стефана, али његов отац Никола то није дозволио.

"Сви смо још под стресом - објашњава Драган. - Наравно да то не може да се заборави, али не желимо да се тога подсјећамо. Не знамо ни гдје је њихов син, да ли је још у притвору или је можда пуштен, то нас и не занима. Жеља нам је само да се Стефан скроз опорави.

Како каже, полиција још није саслушала Новоселца, јер се чека његов опоравак да би могао да да изјаву. Петорица младића из Руме која су љетос боравила на мору у Сутомору, ни слутила нису да ће седмог дана доћи до инцидента, који им је промијенио живот. Док су Стефан и његов пријатељ Дејан стајали наслоњени уза зид на шеталишту, из оближњег локала истрчао је младић наг до појаса и једним ударцем у вилицу оборио је прво Дејана. У том моменту Стефан је почео да бјежи, али га је овај сустигао и ударио песницом у главу.

Новоселац је пао и ударио главом о бетон, али га је Војводић опкорачио и још два пута ударио песницом у главу, што се види на забиљеженом снимку камере, који је предат полицији, а који је погледао и Драган.

(Новости)

Коментари
085
085: Hvala bogu bar jedna lijepa vijest da se procita i da Stefan u potpunosti ozdravi.
03.11.2018 15:09
kkk
kkk: Slijedeci put kad dodje na ljetovanje povesce racuna kako se ponasa
05.11.2018 10:04
List Crne Gore
List Crne Gore: Hvala Bogu. Stefane srecan i uspjesan dalji oporavak.
06.11.2018 18:41
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar