Ћирилица Latinica
19.03.2019.
Друштво

Стигли модерни контејнери

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Из Општине Бар обавјештавају да су у Улици Јована Стојановића уграђена два полуподземна контејнера МОЛОК ДОМИНО, капацитета по 5 м3, које је Општини Бар донирала компанија "Алегрина НС", заступник компаније "МОЛОК" из Финске. Укупна виједност донације износи 9.500,00 евра без ПДВ-а.

"Полуподземни контејнери овог типа омогућавају чисто, сигурно и економично рјешење за еколошки прихватљиво прикупљање отпада и представљаће новитет у односу на постојеће полуподземне контејнере у Општини Бар. Тако ће једна посуда бити намијењена „сувој“ фракцији односно одлагању папира, картона, пластике, метала и/или стакла, док ће се у другој одлагати све всте комуналног отпада које нијесу садржане у „сувој“ фракцији" - кажу из Општине.

Како наводе, предности примјене полуподземних контејнера су вишеструке, посебно ако се има у виду чињеница да са једним полуподземним контејнером, у зависности од његове запремине, мијењамо групу од три до пет контејнера запремине 1,1 м³. Такође, контејнери заузимају минималну површину, смањују концентрацију непријатних мириса, имају дужи животни вијек експлоатације и уз примјену специјалног возила значајно скраћују вријеме пражњења.

"Овом донацијом стварају се услови за ефикасније управљање отпадом, односно да се сакупљени отпадни материјал, као што су папир, метал, пластика и стакло, из домаћинстава и других извора у којима су токови отпада слични са токовима отпада из домаћинстава, припреми за поновну употребу и рециклирање" - закључују из Општине.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar