Ћирилица Latinica
30.07.2019.
Друштво

"СТОП бушењу Јадрана" - на скупу дијаспоре и исељеника

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У оквиру манифестације "Дани дијаспоре - исељеника", у Дворцу Краља николе јуче је одржан Округли сто "Инвестициони потенцијали и бизнис зоне Црне Горе".

Међутим, није све текло према предвиђеном протоколу. Наиме, одмах након поздравног говора барског градоначелника Душана Раичевића, активисти "СОС за Монтенегро", Бобана Панчић и Мирсад - Мирза Кургаш раширили су транспарент са поруком "СТОП бушењу Јадрана".

Том приликом, уз извињење што, "можда, нарушавају идилу скупа", упитали су присутне да ли им је познато да се ових дана и мјесеци интензивно уништава биљни и животињски свијет нашег Јадрана, а склопу истраживања потенцијалних налазишта нафте и гаса?

Како су рекли, у питању је злочин против еколошке државе Црне Горе, "а наше је право и обавеза да се томе супротставимо".

Нагласили су да са тим немилим дешавањима треба упознати јавност Црне Горе, али и међународне заједнице.

"Уколико се Европска унија и њена Канцеларија у Црној Гори оглуши на уништавање наших природних добара, онда се намеће питање да ли је нама мјесто у таквој Европској унији? Грађани Црне Горе не желе нафтне платформе у својој земљи и бориће се свим средствима против тога", казали су они.

Да се са овом поруком слажу и неки од присутних, показао је и аплауз подршке. Службеници обезбјеђења су прекинули иступ активиста "СОС за Монтенегро", замоливши их да напусте салу.

Како су након овог догађаја казали "Барском порталу" представници "СОС за Монтенегро", цензура велике већине присутних представника медија, није обавијестила јавност о томе.

Коментари
spicanino
spicanino: ipak se pokazalo da idemo prema"civilizovanom"drustvu,cak i u nekim zapadnim demokratckim zemljama bi bili grubo izbaceni,aplauz za sve prisutne,nadamo se uvjek najboljem.Srecno volim i Montenegro a bogami i Crnu Goru,per Sempre,cao tutti paezani.
30.07.2019 15:46
Starosjedilac
Starosjedilac: Sve Vi lijepo primite a kad uloze tada pocnu ucjene i progon .U cilju da ponovo napuste starevinu.
30.07.2019 16:37
Božo
Božo: Dijaspora je uvijek poželjna. Neka samo dođu, mi iz DPSa znamo kako će da zarade
31.07.2019 10:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar