Ћирилица Latinica
11.02.2021.
Друштво

Ступиле на снагу нове мјере због експанзије короне

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

У поноћ су ступиле на снагу нове мјере за сузбијање коронавирусаи важиће наредних 15 дана. Оне обухватају забрану кретања од 21:00-05:00, забрану међуградског саобраћаја од петка у 21:00 до понедјељка у 05:00, док ће трговине и угоститељски објекти радити до 18:00, саопштио је данас на прес конференцији директор Института за јавно здравље (ИЈЗ) др Игор Галић.

У Тивту и Будви, који су сада највећа жаришта кризе, забрањена су сва јавна окупљања и спортске манифестације, а затворени су угоститељски објекти, предузећа за трговину непрехрамбених производа, тржни и фитнес центри и теретане.

Забрањен је рад васпитно-образовних установа, настава ће бити онлајн, а становницима ове двије општине препоручено је да не напуштају своје општине.

За улазак у Црну Гору негативан ПЦР тест не старији од 72 сата треба за доласке из Велике Британије, Сјеверне Ирске, Израел, Индију, Бахреин, Либан, Јузноафрицку Републику, Бразил, САД, Летонију, Естонију, Литванију, Малту, Француску, Шпанију, Португал, Холандију, Ирске, Белгију, Данску, Чешку. Ове мјере ће важити у наредних 15 дана.

"У свакој другој општини која би по броју активних случајева досегла 2000 или више заражених 14- дневне стопе на 100.000 становника бити уведене исте епидемиолошке мјере као у Будви и Тивту.

Попуњеност болничких капацитета на данашњи дан је 67,9 одсто. То је био један од параметара за увођење рестриквних мјера. Од сјутра ће бити уведена патронажна служба са ковид пацијенте у Будви.

Епидемија је показала непредвидивост и дуго трајање. Грађани су погођени, уморни и исцрпљени због овога. Какве год мјере буду донесене, оне неће дати добре резултате ако их се не придржавамо. Апелујем на све грађане да поштују мјере јер су предуслов контроле и начин да се трансмисија смањи-рекла је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Коментари
Za ministarku
Za ministarku: Ne moze muzika iz"zvucnika"??? 📻 🌊 🌊 🌊 Prenose "CORONU" 😉 😉 😉 😉🤓🤓🤓🤗🤗🤗😂😂😂😂😂🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
11.02.2021 10:26
🏥🏥🏥🏥
🏥🏥🏥🏥: Kad gledam ministarkino obracanje javnosti, nekako mi posteno i prijatno ali i "NELAGODNO" izgleda. Sve mi se cini da nije znala u cem ulazi, nametnuli joj "ovu" ulogu pa ona nezna ni sama sto je "snaslo" 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️. Inace vrlo simpaticna ☺️☺️☺️
11.02.2021 13:04
Dusko
Dusko: Korona ce se zaustabiti tako ko ima koronu u karantin a ne posle testiranja sa koronom u soping po prodavnoca na kafe po kafica djaci sa koronom u skolu a toliko praznih hotela sve ove mjere nista ne znace ako ko ima koronu ne ide u karantin koji bi cuvala vojska i policija dzaba napori ljekara u kovid anbulantama dzaba velika ljubaznost sestara u kovid anbulantama ako se ne uvede pozitivan odma u karantin nikako kuci
11.02.2021 16:13
Miloš
Miloš: Podrška za ministarku🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪
11.02.2021 16:18
Za Duska
Za Duska: To case i "bivsa" vlada, ali tada" rekoste" ovo nije "demokratija" nego "tiranija DPS!!! Sada svi vidimo rezultate, a" pandemiji"se ne vidi kraj!!! Mislim da ovdje jedino🏰🏰🏰🏰i litije mogu "pomoci" 😉 😉 😉 😠😠😠
11.02.2021 21:57
Zorica
Zorica: Danas Budva i Tivat svi na kafu u Kotor, trebali ste i Kotor zatvorit
11.02.2021 22:57
ANDJUSA PEROVA
ANDJUSA PEROVA: Sto ga lijeci kad ga ne izlijeci znas ti ministarko dobro na koga mislim tako ces izlijeciti i gradjane blago nama s tobom i tvojim timom litijasa tj. Apostola.
11.02.2021 23:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar