Ћирилица Latinica
15.04.2021.
Друштво

Сутоморе: Дјечје одмаралиште претворено у депонију

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Дјечје одмаралиште у Сутомору је због небриге Главног града Подгорице толико руинирано да је претворено у депонију смећа. Простор представља највеће ругло не само на подручју општине већ и на Црногорском приморју, пише "Дан".

С тим у вези, ОО СНП-а позвао је предсједника Општине Душана Раичевића да обавијести јавност да ли је локална управа предузимала било какве кораке у циљу рјешавања проблема Дјечјег одмаралишта у Сутомору. Из Одбора СНП-а наводе да је неопходно да се предсједник Општине у најкраћем року обрати Главном граду и Министарству финансија и социјалног старања са захтјевом за рјешавање тог проблема.

"Они који су имали среће да се васпитавају и образују на дјелима великих југословенских дјечјих пјесника од Љубивоја Ршумовића су могли да науче чиме се све брани домовина. Између осталог, љепотом, знањем и лијепим васпитањем. За објекат и двориште бившег Дјечјег одмаралишта у Сутомору рекло би се да није дио наше домовине, јер је то тужни примјер одсуства свега тога. Потпуно запуштено ругло у срцу Сутомора, на територији општине, с правом располагања које припада Главном граду, у својини државе Црне Горе. Земљиште површине 6.322 квадрата, од којих су на 1.140 квадрата уписана 42 објекта, од којих многи више не постоје. И они што постоје на срамоту су свима нама" – истичу из барског Одбора СНП -а.

Како наводе, ако се градоначелници Подгорице већ годинама не баве том локацијом, по принципу „далеко од очију, далеко од срца”, очекивано је да се они који су на челу Општине потруде да проблем ријеше „јер им је испред очију, а ваљда и близу срца”.

"Било би очекивано да се у овај процес укључи и Црвени крст Црне Горе, с обзиром на то да је ова организација власник сусједне непокретности, која је уређена, и чији се власник савјесно односи према њој. На овој парцели ДУП-ом Сутоморе" – центар планирана је изградња објекта туристичке намјене – кажу из СНП-а.

Мјештани Сутомора подсјећају да је ријеч о простору на ком су стасавале генерације и генерације младих, гдје се поред бављења спортом и рекреацијом стицало и образовање.

"Скупштина Главног града је 2014. године дала сагласност на одлуку јавне установе за бригу о дјеци „Дјечји савез” за продају одмаралишта у Сутомору. Главни град и Дјечји савез су те године приступили реализацији одлуке расписивањем јавног позива за продају непокретности, али на јавни позив није стигла ниједна понуда" – кажу саговорници "Дана"

Према ријечима Франа Вуксановића, В.Д. предсједника МЗ Спич, што прије би требало почети с уређењем Дјечјег одмаралишта.

"Ми апелујемо да се што прије крене у сређивање простора некадашњег одмаралишта. Можда би тај простор могао да буде намијењен за паркинг до коначног привођења намјени" – казао је Вуксановић.

 

Раичевић: Главни град се мора изјаснити шта намјерава са својом имовином

Мјештани истичу и да су се „поједине структуре” раније залагале за продају атрактивне локације да би се на њој правиле стамбене зграде. Истичу да би Главни град требало да се заложи код локалне самоуправе да тај бајковити простор поново оживи, да постане центар окупљања не само дјеце из Подгорице, већ и из цијеле Црне Горе, јер је велики број дјеце у нашој земљи која никада нису видјела море.

Предсједник Општине Душан Раичевић каже да ће остварити контакт с Главним градом.

"Упутићемо апел Главном граду да што хитније крене да рјешава ово питање. Њихова је имовина, и морају се изјаснити који су им планови с тим земљиштем" – казао је Раичевић.

 

("ДАН")

Коментари
Miki
Miki: Ima Raičević prečih stvari. Snabdijevanje „komita" svim vrstama goriva. Zajedno sa katolik - komitom Božom. Od parketa se ne može življet.
16.04.2021 12:22
za Miki
za Miki: zasto si kreten toliki,mislis ako su litijasima placali sendvice i gorivo da se to radi i patriotama crne gore ? daj reci dje pa da podjem i ja da trazim te pare. a dokle god mrzis katolike i muslimane dobices kitu(cvijeca) u ruke od svih nas.veliki pozdrav za tebe-pripadniku lgbt populacije veliki nacionalisto i rasisto.
16.04.2021 12:33
Trajo
Trajo : Namirisao ke to pajkovic da kupi prljavim parama samo ceka da jos pane cijena ili ti je da nekako to klepi ka i sve do sada prwko suda ili preko partije
16.04.2021 14:43
spic
spic: To je namjestano da neko uzme za dz ali sad nista zakeban ovaj Dritan
16.04.2021 15:56
Mještanin
Mještanin: To je naša zemlja komunisti su nam je uzeli ina nas preko 20 vlasnika oduzi su nam je bez ikakve nadoknade vrati te nam je pa ćemo mi znati šta ćemo sa tom zemljo..
16.04.2021 22:18
cuk
cuk: sad ce nas presjednik da osudi srbiju i vucica da su krivi za to😂😂😂
17.04.2021 03:56
Miki
Miki: Prvo tu kitu ponesi majci i sestri a ne mrzim ni katolike ni muslimane ni bosnjake.
17.04.2021 08:07
Nole
Nole: Čitav Bar je pretvoren u sivi grad depresije i narkomanije. Niđe projekata koji nude život, radna mjesta, druženje. Samo zgrade prave i prazne stanove.
17.04.2021 08:48
Spicanin
Spicanin: Moj dio zemlje poklanjam, neka se tu napravi park i prostoru za rekreaciju🏞️🏕️🏜️🏝️🏡🙏🙏🙏🙏🙏
17.04.2021 16:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar