Ћирилица Latinica
19.01.2019.
Друштво

Сјутра нови протест, грађани не опраштају екоцид

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Грађани Бара који се противе идеји изградње вртића у близини Гимназије "Нико Роловић", за сјутра (недјеља) у 12 сати, најавили су ново протестно окупљане испред поменуте образовне установе.

Организатори и заговорници протеста понављају да се "под окриљем мрака посјечени борови и до сада невиђени екоцид у Црној Гори не смију и не могу опростити", те да "још није касно да се осујети намјера општинских власти да зарад нечије финансијске уградње буде изграђен објекат на штету дјеце и свих грађана Бара".

Протест, иако спонтан, против уништавања парка код Гимназије настављен је у међувремену и данас.

Наиме, нешто након 15 сати, група активиста отпора дошла је испред улаза у ограђени дио дворишта, са намјером да спријечи улазак увођење багера у круг школског дворишта.

У намјери су и успјели, па је пола сата након њихове реакције багер враћен на тегљач и напустио лице мјеста.

За вријеме полусатног догађања није било никаквих спорова између радника и групе активиста.

На томе се, ипак, није све завршило. Припадници ЦБ Бар, након што се десило нешто касније још масовније окупљање грађана, уручили су позиве четворици младића да у 17 сати дођу у барску филијалу Управе полиције и дају изјаве у својству грађана.

 

 

 

Коментари
Vido-Vit
Vido-Vit: A dje je Cakan, zar oni nije sa gradjanima? Zasto ne podnese ostavku i dokaze da nije lagao kada je rekao da je uz gradjane. Zasto sada on mulja, a zasto mu vjerujete vi koji ste ga glasali, jeli moguce da vas je kuio za par patika ili 50 do 100 eura zavisno iz koje zone grada dolaztie. Ja se pitam sta je po srijedi. A sta je sa velikim gradjanskim aktivistom Amirom Arabelovicem koji je Cakanova desna ruka. Gdje ste sada gradjanski aktiviosti.
21.01.2019 08:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar