Ћирилица Latinica
05.10.2018.
Друштво

Тотално расуло у Луци Бар, Синдикат тражи одговоре како је утрошено 200.000 евра

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Делегати барске компаније су затражили одлагање скупштине Гранског синдиката бродарства и поморског транспорта како би се разјаснила спорна питања, поготово што у поступањима Главног одбора, како тврде, “ има елемената више кривичних дјела”

Скупштина Самосталног синдиката радника у поморском бродарству и транспорту Црне Горе (Грански синдикат) одржана је почетком ове седмице “на начин који није примјерен синдикалном дјеловању”, саопштено је након сједнице Извршног одбора Синдикалне организације Луке Бар.

Делегати су приговорили на скупштни да у материјалу недостаје ваљани Извјештај Надзорног одбора, недостаје изјашњење једног од чланова Надзорног одбора због чега су делегати лучког синдиката нагласили “да се не могу изјаснити у вези финансијских извјештаја, а у којима су исказани трошкови у износу преко 200.000 евра”.

“На приговор овог Синдиката у вези финансијског извјештаја, делегатима скупштине је приказано стање на девизном рачуну у износу од преко 76.000 долара, док из препуцавања између чланова Главног одбора је произашло да су чланови Главног одбора у 2017. продужили сами себи мандат за годину, умјесто да закажу Изборну скупштину због истека мандата”, навели су даље из Синдиката барске компаније.

Након ових информација, делегати барске компаније су затражили одлагање скупштине Гранског синдиката бродарства и поморског транспорта како би се разјаснила спорна питања, поготово што у поступањима Главног одбора, како тврде, “ има елемената више кривичних дјела”.

Како је овај захтјев одбијен од стране већине присутних на скупштини, делегати барске компаније, изузев њиховог предсједника Синдиката Сава Никотића, су напустили скупштину.

“Скупштину је напустио и предсједник Синдикалне организације Порт оф Адриа (Доброслав Орландић), и како је након тога, предсједник Надзорног одбора (Василије Кусовац) повукао свој предлог, којим је предлагао скупштини да усвоји финансијске извјештаје, и напустио скупштину, Извршни одбор овог Синдиката у цјелости подржава и стоји иза поступања делегата који су напустили скупштину Гранског синдиката”, навели су даље синдикалци барске компаније.

Они су подржали предлог предсједника Надзорног одбора да се изврши екстерна ревизија свих завршних рачуна Гранског синдиката од 2012. године, како би се отклонила сумња са осталих позиција финансијских исказа.

Скупштина нелегитимна?

“Скупштини је присуствовао и представник синдиката Луке Котор, а који синдикат не плаћа чланарину дуже од шест мјесеци, због чега им је престало чланство у Гранском синдикату по сили Статута Гранског синдиката.

Како право да бирају и да буду бирани на скупштини припада само члановима, то је очигледно да је овако сазвана скупштина нелегитимна”, тврде синдикалци из барске компаније.

(Вијести)

Коментари
kkk
kkk: Utroseno je na putovanje gospodja i gospode koji svaki vikend idu o trosku sindikata autobusima u soping, put Italije, Francuske i ostalih zemalja,. i jos vode clanove svojih familija o trosku sindikata.
05.10.2018 14:20
POA
POA: Kad će Dobrosav da izvrši reviziju svog sindikalnog trošenja sa Radusinovićem na čelu a i posle njega.
05.10.2018 17:07
Doker
Doker: Saša Milošević, multipraktik profiter čijim kombinacijama i mahinacijama nema kraja; Savo Nikotić je prodao radnike jedinstvene Luke Bar za sopstvenu poziciju i ogromnu platu; Dobroslav Orlandić, debelo plaćen od radničkih para, najaktivniji kao desna ruka egzekutora KTGT-a Andrije Radusinovića u obmanjivanju radnika o kolektivnom ugovoru i njihovoj svjetloj i sigurnoj budućnosti pod Turcima ... To je tzv. Granski sindikat.
06.10.2018 09:10
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar