Ћирилица Latinica
16.03.2019.
Друштво

Удружење Црмничана: Пуна подршка протестима за смјену режима

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Удружење Црмничана „13. јул“ саопштило је данас да даје пуну подршку протестима групе „Одупри се – 97000“ и њиховим захтјевима.

************************

"Вођени идејама наших славних предака, тринаестојулских устаника, са поштовањем гледамо на досадашње протесте и подржавамо одлучност организатора да на миран начин смијене актуелни режим" - кажу из овог удружења.

Црна Гора је посљедње три деценије под овом влашћу постала заробљена држава у којој владају корупција, криминал и непотизам. Све институције система су постале партијске службе владајућег режима, што најбоље показују задње одлуке и изјаве представника тужилачке и судске власти, наводи се у саопштењу те црмничке асоцијације.

На видјело су, како су истакли, избила сва мафијашка и криминална дјеловања хоботнице на власти за која је најодговорнији Мило Ђукановић.

"Улични протести су остали једини преостали дио организованог бунта против таквог режима. Надамо се да ће они бити све масовнији и да ће њени учесници, као и организатори, бити одлучни да истрају у захтјевима за смјену најодговорнијих у политици и правосуђу. Одбијамо као ништавну непринципијелну реторику владајуће структуре да се власт не може узети ванинституционалним путем из разлога што је актуелна криминална режимска структура дошла на те позиције управо са улице, мимо било какве демократске процедуре", наглашава се у саопштењу.

Подсјећају да Црмничани никада у историји нијесу прихватили насилна рјешења, а историја то потврђује кроз неприхватање нити туђинских окупација, нити црногорске Стеге.

"Поштовани организатори, све док ваше активности иду у правцу демократизације Црне Горе и у интересу народа – рачунајте на нашу подршку", закључује се у саопштењу.

 

www.in4s.net 

 

Коментари
Андрија
Андрија: Тако је !
16.03.2019 09:28
Kardjordje
Kardjordje: Hvala Bogu te je konacno narod vidio sa kakvim OLOSOM ima posla
16.03.2019 10:46
Za NVO. Cica Draza
Za NVO. Cica Draza: Dobri ste momci ali ostanite kod Badanja nemojte nam pomagati ustvari vi samo odmazete digli ruke do neba I tri prsta e takvi nisu dobro dosli. Sa takvima Milas ostaje svih ovih godina zato kod Badanja pa po brlji I ako imate kakve gusle ako nemate nek vam Gojko obezbijedi pa guslaj te I dizite tri prsta jer ste nepopravljiva vrsta.
16.03.2019 10:47
Gojko
Gojko: Za državne funkcionere izabrati individue kao CARINIK,Svaka čas oličenje poštenja . Igra se skrivača i čeka promjenu vlasti.Kod prijatelja u Skadru mu je sigurno i niko ga ne dira
17.03.2019 00:14
Za Gojka
Za Gojka: Pojasni nam malo sta je pisac htio da kaze.
17.03.2019 12:11
Crmnicanin
Crmnicanin: Aferim! Skoje strane vjetar duva?
19.03.2019 09:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar