Ћирилица Latinica
11.01.2022.
Друштво

УНЦГ: ДПС каплари и Тамара Срзентић сложно против слободе медија

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Удружење новинара Црне Горе тражи хитне смјене Тамаре Срзентић, министрке јавне управе, дигиталног друштва и медија, и Ранка Вујовића, извршног директора АЕМ-а.

Како су навели из најбројније и најстарије новинарске асоцијације у земљи, њихово заједничко медијско закључивање ТВ „ Хепи“ из Београда равно је стаљинистичким манирима и понашањима комунистичких комесара.

"Мислили смо да је то доба прошло, да је комунизам отишао у прошлост, али у Црној Гори у задње вријеме та идеологија доживљава ренесансу и у том погледу стаје уз раме Кореји. Очигледно да су њени главни иделози у Црној Гори поменуте особе и ваљало би да више не утичу на медијску домаћу сцену и да нас поштеде својих стаљинистичких изума.

Попут својих идеолошких претходника и чланова централних и осталих комунистичких комитета и овдашњи неокомунистички АЕМ одлучује ко је подобан и неподобан и ко може да преко србијанских ТВ мрежа нешто каже о Црној Гори. Због једног стабла, Милови идеолози из АЕМ-а сјеку читаву шуму, како се не би можда нешто провуко преко границе и угрозило независност и комунистички манифест бившег режима! И све то плаћа нова власт, издваја дневнице и покривa путне трошкове" -наводи се у саопштењу које потписују предсједник УНЦГ Тихомир Бурзановић и секретар Иван Милошевић.

"Одвратне ли владе и одвратних ли медијских министара које су оставили недирнуте ДПС медијске пунктове. Штавише, бодре их да наставе да раде што су радили у вријеме ДПС-а и мјере својим аршинима родољубље, безобразлук, медиокритет и необразованост популарних ТВ лица! Као на Голом Отоку и АЕМ на зидним новинама качи прочишћена идеолошка и квазикомунистичка упутства за чување лика и дјела Броза и његових трабаната, пардон Мила и његових слугу" - стоји у њиховом саопштењу.

Додаје се да "ни слово нијесу написали када су се са екрана ДПС РТЦГ слале увредљиве поруке за Србе, називали су се свим и свачим, проглашавали окупаторима и злочинцима, крвницима и душманима Монтенегра".

"Снимали су филмове у којима су оптуживали српске владике за инспираторе злочина и црногороубиства, називали их ђаволима и злим демонима са онога свијета, пријетили да ће Србе на тракторе, па за Србију, и тада из АЕМ-а ни гласа. Међутим, данас су се узбудили, скочили на ноге, због Војислава Шешеља и његове изјаве о италијанској окупацији и Драгињи Вуксановић. Зашто Драгиња није пресавила табак, па тужила Шешеља за клевету и на суду извргла руглу његове ставове, него се упрегла да у њену одбрану стану ДПС комисије и поткомисије, ДПС каплари и комесари и да због ње и њене части забране једну ТВ!

И није крив АЕМ! Крива је ова накрива Здравкова влада која ни након годину дана није смијенила ДПС медијске комесаре и идеолошке Милове скојевце, него их је наградила са по још једним мандатом и мјесечним апанажама. А АЕМ-овци као прави ДПС-овци узимају све што им живот пружа и несебично користе Здравкове дарове. Како су кренули ускоро нећемо ни користити даљински – на програму ће бити само подобне емисије подобних ДПС кадрова широм Балкана" - закључује се у саопштењу Удружењ новинара Црне Горе.

Коментари
Dzoni
Dzoni: Fasisticke metode a sta su radili dok su bili na vlasti I sa koliko mrznje su pricali o Srbima I Srbiji I tvcg I atlas TV ma svi mediji su bili puni mrznje prema Srbima i Srbiji a sta prica ona fuksanovicka treba joj gubicu k zacepit
13.01.2022 13:43
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar