Ћирилица Latinica
24.01.2021.
Друштво

Уручене награде новинарима

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Удружење новинара Црне Горе уручило је јуче награде за 2020.годину.

Награде за животно дјело добили су: Раде Вукићевић, дописник београдских медија“ из Црне Горе, Ранко Павићевић, бивши новинар Радија Црне Горе и дописник „Дана“ из Будве и Момчило Вуксановић, оснивач „Српских новина“, српске ТВ и радија.

Годишње награде за 2020. годину припале су Мишу Вујовићу, новинару „ИН4С“, Перица Ђаковићу, новинару и уреднику Нови ТВ, Иви Бајковић, бившем новинару РТЦГ-а и бившем главном и одговорном уреднику РТВ Будва и Рајки Раичевић, уреднику политичке рубрике у „Дану“.

Награду за најбоље репортажу добио је директор Радио „Светигоре“ отац Никола Пејовић за репортажу „Литије“.

Награда за колумну припала је колумнисти Михаилу Меденици за колумну „Тишина“.

Награда за најбољег фоторепортера добила је Николина Ковачевић из Никшића за изложбу фотографија „Хапшење владике Јоаникија“.

Награда за најбољи сајт и блог у 2020. години припала је Ивану Милошевићу, уреднику сајта „Српска24“ и блога „Српски одговор“.

Жири УНЦГ у саставу Дражен Живковић, предсједник, Гојко Раичевић и Тихомир Бурзановић, чланови, одлуке је донио једногласно између 50 пристиглих предлога за награду.

УНЦГ је поводом 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година Удружења донио одлуку и да прву споменицу поводом ових значајнијих јубилеја додијели проф. др Здравку Кривокапићу, који би требало да буде и предсједник Организационог одбора академије поводом 150 година новинарства .

Награде добитницина данас су уручили Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ, Иван Милошевић, генерални секретар, Здравко Гавриловић и Дражен Живоковић.

УНЦГ је добио бројне честитке поводом Дана новинара 23. јануара.

Коментари
ABORDZIN IZ CG.
ABORDZIN IZ CG. : Kao prvo naslov vam nista ne valja kakvo crno udrzenje novinara CG ovo je udruzenje srba iposrbica koji djeluju u CG. Ajde budite vi nagradjeni iskreni pa kazite ko od vas ustaje na CG himnu ja cu vam reci niko. Nagradjeni Rade Vukicevic dopisnik Beogradskih medija, Ranko Pavicevic dopisnik dana Momcilo Vuksanovic osnivac srpskih novina tva i radija novinar in4s, ratni huskac iz 90tih, radio svetigora reportaza litije, srpska 24 itd znaci sve srpsko samo u naslovu crnogorski kad bi moglo ovako nesto da se desi u srbiju, hrvatsku i bilo koju zemlju koja drzi do sebe nikad bez u ovu pocrnjenu CG. I sad ugrozeni srbi u CG pa kako vas nije sramota u CG su ugrozeni Crnogorci to je za ginisa jer takvog slucaja nema u 21 vijeku bilo je dok su postojale kolonije u 15,16 vijeku mi Crnogorci mu dodjemo ko Abordzini u Australiju zalosno ali je tako. Pretpostavljam da necete objaviti ovaj komentar po obicaju vi ste ugrozeni i ne dozvoljavate da se cuje i druga strana.
24.01.2021 12:56
Сања
Сања: Честитке храбрим и најбољим новинарима Црне Горе
24.01.2021 13:45
Andjusa
Andjusa : Sanja koji crni Crnogorski to su srbijanski novinari procita li ti ko je sve nagradjen vidjeli idje prefiks crnogorski jad te ne vidjeo avetnu.
24.01.2021 20:33
Гоца
Гоца: Анђушо, дебилко, па Црна Гора је српска земља, не одређује се нација по имену државе и по географији. У противном ти кад би живјела на Шарпланини била би Шарпланинка по нацији.
24.01.2021 20:37
Za Gocu
Za Gocu: Ovco sa Ovčar planine
24.01.2021 22:14
Gile
Gile: A maske dje su.Pa bice posle dje zakucih koronu
25.01.2021 10:22
Nepravda
Nepravda : Zar su samo ovi novinari zaslužili nagradu po vama zatt nagradu su samo ovi što Srbuju koliko drugih ima koji se trude i rade ali za novine i medije svojoj državi vama nisu bitni u
25.01.2021 21:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar