Ћирилица Latinica
01.08.2019.
Друштво

Ускоро креће изградња трга и шеталишта у Сутомору

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Директор Управе јавних радова Решад Нухоџић, предсједник Општине Бар Душан Раичевић и директор Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе Предраг Јелушић потписали су данас у просторијама Општине Бар Уговор о реализацији пројекта “Изградња трга и шеталишта у Сутомору” – II фаза радова. Ова фаза подразумијева потпуну реконструкцију и поплочавање трга са угоститељским терасама и реконструкцију дијела саобраћајнице у непосредном залеђу трга.

Уговором је утврђена вриједност радова изградње почетне фазе (II фаза по Главном пројекту) која износи 965.925,21 € са урачунатим ПДВ-ом и вриједност стручног надзора у износу од 40.000,00 €. Општина Бар ће учествовати у финансирању почетне фазе радова са 100.000,00 €, ЈП за управљање морским добром са средствима у износу 425.000,00 €, док ће преостали износ у вриједности од 481.000,00 € издвојити Влада Црне Горе.

Носилац реализације пројекта испред Владе је Управа јавних радова.
Потписивањем Уговора стекли су се услови да Управа јавних радова у најскоријем року распише јавни позив за избор понуђача за извођење радова на почетној фази изградње шеталишта и трга у Сутомору.

Уколико јавни позив буде текао планираном динамиком, очекује се да уговор са најповољнијим извођачем буде потписан по завршетку туристичке сезоне. Саставни дио уговора биће термин почетка, динамика и рок завршетка радова.

Укупна вриједност све четири фазе радова износи око 5,4 милиона евра. 

Градоначелник Раичевић се захвалио Морском добру на успјешно спроведеној првој фази пројектовања трга и шеталишта у Сутомору и Управи јавних радова, који су препознали настојање Општине Бар и Морског добра да кроз подршку из капиталног буџета Црне Горе опредијеле значајна финансијска средства за ове радове.

"Наше јасно опредјељење је да идемо у правцу унапређења труристичке понуде града на двије чаробне обале. Сви смо свједоци све значајније туристичке понуде нашег града, а сигуран сам да Сутоморе као један од примарних генератора туристичких посјета у нашој општини завредјује једну потпуно другачију дефиницију.

Трг и шеталиште су гаранција да ћемо о Сутомору у наредним годинама говорити као о елитној тутистичкој дестинацији, која ће привлачити све већи број туриста веће платежне моћи, а самим тим омогућити и значајније приходе од туристичке привреде, како самог Сутомора, тако и општине Бар. Потенцијали оптшине Бар су такви да ово може да буде модел како у наредном периоду можемо наставити сарадњу са Управом јавних радова и Морским добром" - казао је Раичевић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar