Ћирилица Latinica
03.08.2021.
Друштво

У Бару проглашена прва кубанска база на Јадрану

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

На Фејсбук страници Cuba do Montenegra објављена је информација да је у Бару, у знак протеста због најновијег атака САД-а на Кубу, у којем је неколико људи убијено, проглашена прва кубанска база на Јадрану.

„У Црној Гори се каже: „Ничија (свијећа) није до зоре горјела…“ Ево, данас се и та пословица обистинила у Бару – Црна Гора група Камарада, кубанских симпатизера је, у знак протеста због најновијег, суректног атака САД-а на Кубу, гдје је било и смртних посљедица, прогласила прву кубанску Базу на Јадрану“, поручено је на Фејсбуку.

На фотографији је и познати грађански активиста Мирсад Кургаш кога je portal IN4S контактирао, интересујући се за природу конкретне активности одређене групе грађана Црне Горе.

Кургаш је саопштио за ИН4С да они стоје чврсто уз народ Кубе и Венецуеле.

„Ми не тражимо ни финансије, нити захвалност, као што то није Куба тражила од народа Анголе приликом њихове борбе за слободу 1975. године. Ми смо уз народ Кубе и Венецуеле свим срцем“, истакао је Кургаш.

Он је испољио и снажни антиглобалистички сентимент, указујући на империјалистичку политику Вашингтона која, деценијама уназад, угрожава суверенитет многих народа и држава широм свијета.

„Ово што се дешава слободарским народима Кубе, Венецуеле као и других пријатељских држава на далеком, али нама блиском континенту је последица хегемонистичке политике државе која дуго времена представља општу напаст за све слободарске народе свијета. Желимо да се томе једном стане на пут. Поручујемо нашом братском народу Кубе и Венецуеле да нису сами“, закључио је Кургаш у разговору за наш портал.

 Као што видимо, на броду су истакнуте спојене црногорска и кубанска застава и фотографија познатог комунистичког герилца Ернеста Че Гевере.

 

(ИН4С)

 

Фотографије

Коментари
Savo
Savo: Otpor americkim agresorima na svakom koraku svakim danom mora biti sve snazniji. Bravo Mirza !!!
03.08.2021 19:27
Страхиња
Страхиња: Генијално. Подршка!!!
03.08.2021 20:34
Bordero
Bordero: Ali ko nas dobrovoljno predade anglo saksoncima pa nepomenik I najveca prevara od kada je CG.
03.08.2021 23:58
DON KIHOT
DON KIHOT: Opet je aktivan DON KIHOT Amerima se tresu noge nije mala sala dolazi prijetnja iz malenog BARA.
04.08.2021 00:58
Baranin
Baranin: Bješe li ovo onaj Kurgaš što je protiv svega i svačega
04.08.2021 15:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar