Ћирилица Latinica
31.05.2019.
Друштво

У изградњу луке Вирпазар ЕУ улаже 2,5 милиона

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Крајњи рок за изградњу луке Вирпазар, чија реализација ће допринијети валоризацији економских, привредних и туристичких ресурса Скадарског језера, је јун 2022. године.

Наиме, министарству су у програму ИПА ЦБЦ Италија – Албанија – Црна Гора, а у склопу пројекта који се односи на те три државе, у дијелу мултимодална транспортна повезаност, одобрена средства од 2,44 милиона евра.

Како је "Дан" објавио, од тога је 85 одсто ИПА контрибуција, док је 366 хиљада евра национално кофинансирање и намијењено је за изградњу луке Вирпазар. Потписивање уговора о субвенцији очекује се у најскорије вријеме.

У том ресору је тим поводом одржан састанак радне групе коју чине представници Управе поморске сигурности, Директората за поморску привреду, поморски саобраћај, међународну сарадњу и ЕУ фондове, као и Општине Бар, у циљу припремних активности за реализацију пројекта изградње луке Вирпазар. Састанку су присуствовали и представници Канцеларије за европске интеграције.

Представница Директората за међународну сарадњу и ЕУ фондове и пројектни менаџер Данијела Капа истакла је значај изградње луке Вирпазар чија реализација ће допринијети валоризацији економских, привредних и туристичких ресурса Скадарског језера. Она је подсјетила да је у Скадру 3. јула прошле године потписан споразум између црногорске Владе и Савјета министара Албаније о отварању заједничког граничног прелаза Цкла за међународни друмски и језерски и путнички саобраћај.

Коментари
Đoka pozadinac
Đoka pozadinac: Božo iz Livara bi mogao ubrzati izgradnju luke.Ima fotografiju sa Britvom i to mu puno znači.Elokventan,bezobrazan,obrazovan,jednostavno vanserijski igrač👌
05.06.2019 14:57
VIR
VIR: Fak ju. U prevodu jebite se I ti I ova spodoba iz Livara. Sarap.
07.06.2019 12:47
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar