Ћирилица Latinica
08.11.2018.
Друштво

У сусрет сједници СО: Све занимљивије на Фестивалу "О чемпресима и људима"

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Својих "пет минута" на Фестивалу "О чемпресима и људима" у популарним "Круговима" данас у 16 сати има Клуб читалаца "Отпор".

Сјутра од 16.30 сати на програму је Радионица пријатества са Ољом Фатић, а организатори су најавили и занимљив викенд, када ће бити и "спуштена завјеса" на манифестацију којом се, већ се може констатовати, веома успјешно скреће пажња на значај очувања животне средине и чемпреса као својеврсног симбола града и посебно Гимназије "Нико Роловић" и оних који су похађали ову гласовиту образовну установу.

Нарочито је било занимљиво на ликовној радионици "Текстура чемпреса" коју је са сарадницима посјетио и градоначелник Душан Раичевић.

Прије посјете Фестивалу, он је имао састанак са професорима Гимназије на коме је дошло до размјене мишљења и ставова везаних за тренутни проблем.

Градоначелник је саслушао аргументе које су професори изнијели против уништавања гимназијског дворишта и сјече преко осамдесет чемпреса. Састанак је, кажу организатори Фестивала, завршен у пријатељској атмосфери.

Како смо раније и најавили, Фестивал ће трајати до 12.новембра када ће се одржати сјединица СО, на којој ће се разматрати поднијета грађанска Иницијатива којом се тражи да се одустане од започете градње вртића на мјесту "Кругова", односно да се изнађе алтернативна локација за ту намјену. 

Фестивал је, како воле да прецизирају организатори, дио борбе за очување школског дворишта Гимназије у коме се налази преко 80 стабала чемпреса, амфитеатар и познати гимназијски “Кругови”.

 

Коментари
Ferko
Ferko: Bas ce vam upalit ova akcija. To je bre zavrseno. Što se Cakan ućutao oko ovoga sad, a ?
08.11.2018 12:40
Gimnazijalac
Gimnazijalac: Bilo je završeno i prije 2 nedjelje pa šta bi.Ništa nije završeno dok narod ne kaže da je završeno.Ako neko hoće da pošalju sliku iz Bara kako profesore barske gimnazije,studente,ljekare,advokate, građane iznosi policija sa dvorišta nek izvole.Spremni su ljudi i lancima da se vezuju za čemprese, pa bujrum.Borba poslije sjednice se nastavlja, svim demokratskim i gradjanskim sredstvima.
08.11.2018 14:15
Ibro Rena
Ibro Rena: Dotakli smo dno kada smo na jednu ovakvu stvar, postali ravnodušni.Mozak su nam isprali,kicme slomili i lada se svojega bojimo.Ali ima jos ljudi,ovo je svijetao primjer.
08.11.2018 17:56
za redakciju
za redakciju: Nikakve vijesti redakcijo o proslavi ''' oslobodjenja''' sramno, dje je Barska srbadija haaaaaaaaaaaaaaa
08.11.2018 18:19
Vlado
Vlado: @za redakciju Proslava,cempresi i ti imate puno zajednickog
08.11.2018 20:11
Bar Baranima
Bar Baranima : Ukoliko se ovaj vrtic ugura dje je zamisljeno,nece se moci proci kroz centar.Prolazio sam danas izmedju doma zdravlja i poste pa pored gimnazije 15 minuta.Kod ambulante auto do auta na trotoarima u Mila Boskovica isto.
08.11.2018 21:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar