Ћирилица Latinica
24.03.2020.
Друштво

У Тузима 15 заражених коронавирусом, почела велика битка за људе из те општине

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Челници црногорског здравства потврили су да је у Тузима за сада откриверно 15 случајева заражених коронавирусом, уз поруку да је са медицинског аспекта ово историјски најтежи тренутак за овај крај.

"Становништво Тузи да остане у својим домовима, поручено је из Националног координациног тијела за заразне болести.

Грађани Тузи обраћам вам се вечерас као једном од можда историјски најтежих тренутака које је обиљежи овај крај. То могу да потврдим са медицинског аспекта, а то је тренутак када се вреба једна ужасна епидемија да наступи у вашим крајевима. Због тога од вечерас сваки грађанин Тузи мора да остане код куће. Мора да остане ако мисли на породицу, потомство, комшије пријатеље и рођаке. Можемо побиједити само ако будемо дисциплиновали и радили свој посао", саопштио је директрор Клиничког центра Црне Горе Јевто Ераковић.

 Његовом апелу се придружио и предсједник Националног координационог тијела за заразне болести Милутин Симовић.

"Грађани Тузи од вечерас сви у куће безусловно. Почињемо битку за Тузи и битку за цијелу Црну Гору", поручио је Симовић.

 
"Грађани Тузи и широм Црне Горе увијек су били и мудри и кадри, да истрпе и да преживе, а посебно када је бивало тешко и кад је било најтеже. Ово је битка коју ноћас почињемо. Морамо је побиједити за добро грађана Тузи и за добро свих грађана Црне Горе. Национални координациони тим ради даноноћно, ово је наш сада кључни изазов и молим да ове одлуке које смо усагласали са предсједником Општине Тузи да их почнемо поштовати и реализовати. Сви у куће безусловно. Морамо спријечити све оно што је велика опасност за ширење вируса у оквирима Тузи и ван Тузи", рекао је Симовић.

Додао је да грађани Тузи и Општина неће остати сами.

"Ту је и Главни град да помогне, Влада Црне Горе, укупна Црна Гора", рекао је Симовић.

До сада су у Црној Гори регистрована 43 случаја заражених коронавирусом.

Коментари
Вања
Вања: Боже спаси невине људе, Амин !
24.03.2020 22:05
Markolović
Markolović: Tačno se i očekivalo da će biti epicentri epidemije u CG Tuzi, Ulcinj i Gusinje. Vodite bre ljudi računa o higijeni, svuda i na svakom mjestu. Mažite se alkoholom, muljajte usta alkoholom i hidrogenom. Progutajte neku rakiju 'bem mu sunce kalaisano. Pomozi Bože svima u Crnoj Gori i svijetu, bez obzira na vjeru i naciju. Sad ili nikad moramo biti jedno.
24.03.2020 22:08
Nikšićanin
Nikšićanin: Koliko se ovih iz Tuzi pričestilo u Nikšić? Pitam zbog gradonačelnika Grbovića zvanog svinjska glava..
25.03.2020 00:32
Ljulje
Ljulje: Siptari iz inostranstva,glasaci drps sekte
25.03.2020 10:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar