Ћирилица Latinica
04.02.2020.
Друштво

У Црној Гори највише инвестиција из Азербејџана, Бар нарочито "занимљив"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Предсједник општине Бар Душан Раичевић примио је јуче шефа дипломатске мисије Републике Азербејџан у Црној Гори, Махира Џафарова, и директора Културно-економског центра Азербејџана-Црне Горе,  Сејрана Мирзазаду.

Први човјек града  пожељевши добродошлицу гостима, упознао их је  са природним љепотама, културно-историјским насљеђем и основним развојним потенцијалима града Бара.

Из Општине наводе је Раичевић истакао значајне инвестиционе пројекте и препознате потенцијале Црне Горе и Општине Бар, исказујући задовољство што су иницијални кораци визионарства Републике Азербејџан започели управо у Бару, што је дало плодове успјешне сарадње.

Џафаров, шеф дипломатске мисије Републике Азербејџан у Црној Гори, захвалио се на срдачном пријему и истакао да Бар има посебно мјесто у њиховој дипломатској мисији. Изразио је задовољство и похвалио напоре које локална управа улаже у развој града у свим областима. Шеф мисије је пожелио успјех у будућем раду локалне управе, увјерен да ће заједничка сарадња бити додатно побољшана и ојачана.  Џафаров је навео је да се успјешност узајамног партнерства огледа у чињеници да је Република Азербејџан најзначајанији инвеститор у Црној Гори у посљедње три године.

Осим успјешних инвестиционих улагања, Република Азербејџан опредијелила је и донације широм наше државе, што указује на завидан ниво пријатељских односа.

Мирзазаде, директор Културно-економског центра Азербејџана-Црне Горе и први отправник послова Републике Азербејџан у Црној Гори истакао је да је посјета Општини Бар прва у низу званичних посјета црногорским локалним управа, што није случајност, с обзиром на то да су пријатељски односи ове двије земље започели управо у Бару, када је у новембру 2011. године отворен Културно-економски центар Азербејџана-Црне Горе.

Поменути центар, који се од 2017. године налази у Подгорици, од самог оснивања дјелује као „кућа пријатељства“ која његује визију упознавања црногорске и азербејџанске јавности са културним и друштвеним дешавањима, економским и инвестиционим потенцијалима, туризмом и гастрономијом, као и природним љепотама наше двије државе.

Директор Културно-економског центра истакао је да Општина Бар има посебно мјесто у визији ојачавања сарадње, посебно на економским основама, коју је завриједила констатном подршком Културно-економском центру док је сједиште истог било у Бару.

Раичевић је закључио да је Општина Бар искрени пријатељ, али и поуздан партнер Републици Азербејџан у свим подухватима који имају за циљ да додатно ојачају везу између два народа, саопштено је из Општине Бар.

Посјета представника Азербејџана предсједнику Општине

Коментари
Hadži Draško
Hadži Draško: Miki zaista puno zna o prijateljima iz Azerbejdžana. O njihovim biznismenima koji samo poklanjaju jer smo im simpatični. Avetinjo shvati da ti bez para niko ništa ne daje
04.02.2020 22:05
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar