Ћирилица Latinica
26.04.2018.
Друштво

Хај Нехај и Бјелила мјесец дана без воде

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Мјештани сутоморских насеља Бјелила и Хај Нехај огорчени су што мјесец дана немају воду.

Представници стотињак домаћинстава у овом дијелу Сутомора тврде да се одавно суочавају са инфаструктурним проблемима зато што већином гласају опозицију, па тако немају провучен асфалт и расвјету до својих домова, а највећа мука су им ипак суве славине. Из Водовода указују да је искључиво ријеч о проблему техничке природе.

"Молимо потрошаче да имају разумијевање за евентуалне проблеме у водоснабдијевању који настају услијед интезивних радова који се спроводе, а који су тренутно на подручју која се снабдијевају са водоизворишта Брца и који ће бити изведени у најскоријем могућем року", саопштио је Алвин Томбаревић, директор техничког сектора ДОО Водовод и канализација Бар.

Истичући да је барски систем водоснабдијевања изузетно сложен због разуђености подручја и 11 изворишта и 19 водозахватних објеката, са дистрибутивном мрежом укупне дужине 468 километара, Томбаревић је додао да због дотрајаласти дистрибутивне мреже на појединим правцима неријетко долази до честих прекида протока.

"Тако ових дана имамо испаде на мрежи на цјевоводима ДМ 300мм Ратац и ДН 300 мм Сутоморе. Наше стручне екипе су константно на терену и предано раде на санирању оштећења и предупредјивању потешкоћа у водоснабдијевању потрошача. Радови се неријетко изводе у јако захтјевним и тешким условима са максималним ангажманом свих потенцијала. Поред санирања оштећења на мрежи, спроводимо константне мјере превенције и унапријеђивања техничких капацитета. У току је набавка двије нове пумпе које ће бити монтиране у најскоријем року и које ће побољшати водоснабдијевање за потрошаче који се снабдијевају са пумпних станица Илино и Хај Нехај", наводи се у Томбаревићевом саопштењу.

Извор: Вијести

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар