Ћирилица Latinica
02.11.2018.
Друштво

Хотелијери Раичевићу: Проблем нелојална конкуренција

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Нелојална конкуренција, нередовно снабдијевање струјом, лоше водоснабдијевање, смеће, саобраћајне гужве, дилери соба и недостатак водича - кључни су проблеми које су барски туристички радници представили предсједнику Општине Душану Раичевићу и његовм сарадниицма.

"Овакви састанци са туристичком привредом у континуитету доприносе ефикаснијем рјешавању проблема са којима се сви заједно суочавамо у току и након туристичке сезоне, позитивно је што су проблеми евидентирани, задатак локалне управе је да их у сарадњи са туристичком привредом ефикасно рјешава. Треба интензивирати сарадњу са инспекцијским органима у циљу квалитетне припреме за љетњу туристичку сезону.

Нови општински Секретаријату за привреду имаће задатак да успостави и држи директну комуникацију са привредом, јер је унапређење и развој привреде од великог значаја за укупан развој нашег града у будућности. Позивам на сарадњу све привредне субјекте и предузетнике да заједнички и на најбољи начин одговоримо на изазове са којима се сусрећете током пословања", рекао је поред осталог Раичевић.

На другом оваквом састанку у организацији ТО Бар и Општине, туристички радници су указали на потребу даље едукације кадрова из ове области.

Директор ТО Бар Емил Кукаљ најавио је да ће током 2019. поред осталог бити урађен стратешки оквир развоја туризма Бара, интензивније промовисан град дигиталним маркетингом и друштвеним мрежама, организоваће се студијска путовања новинара и туроператора, те манифестације.

Потпредсједник Општине Бар Радомир Новаковић је казао да ће представници локалне самоуправе бити подршка туристичкој привреди, да мора постојати двосмјерна комуникација и разумијевање и да ће резултати "сигурно бити видљиви у наредном периоду".

Састанку је присуствовала и в.д. секретара Секретаријата за економију и финансије Сања Митровић.

www.vijesti.me 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar