Ћирилица Latinica
17.01.2018.
Друштво

Црна Гора као Нојева барка

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Пише Јован Пламенац

 

Управо минула 2017. година обиловала је ћотецима по ребрима Цркве, опозиције и народа.

Ћотеке су добиле мајке које су родиле барем троје дјеце, којима је одузета надокнада којом су ту дјецу прехрањивале и на животни пут изводиле. Од њих пучу ребра многим породицама у Црној Гори.

 
Ћотеци пљуште по ребрима лидера опозиционог Демократског фронта, њихових сарадника, па и паушално, у судским процесима подобним оном Дражи Михаиловићу, међу којима је најупечатљивији „Државни удар“. Ови ћотеци су израсли из оних турбо сузавца.

Ћотеци Данас највећем у светосавској Цркви, као и они након што је сахранио Зорана Ђинђића, зготовљени су у Подгорици, такорећи дома, а примио их је преко Београда.

Ништа добро неће узрасти на јаловини пристајања на подмићивања, уцјене, обећања и страх којим црногорски режим обилно дарује народ којим влада.

Такође ништа добро неће узрасти на канабеу америчких амбасадорки и амбасадора, на којем шене и неки који се представљају као опозиција овима који на том истом канабеу шене и дуже и боље.

Неће ништа добро узрасти ни на пристајању Цркве, од страха јуначкога и мекоте комфора, да живу ријеч Јеванђеља учини стерилном и такву свеже за амвоне.

Ћотеци су судбина српског народа.

На ћотецима, на страдању, трпљењу и жртви, као у Нојевој барци, једино је могуће испливати из жабокречине западњачке материјалистичке идеологије и винути се у орловска пространства, из мемљиве тамнице и окова у слободу духа.

Само народ који је спреман на жртву може да очекује достојанство, политичке партије такође
Само онај у Цркви ко трпљењем подноси жртву и прима страдање, има право на слободу духа. Само онај ко, у страху Божијем, има одважности да се одупре поклоњењу идолима богоборне либералне демократије може се назвати Божијим. Идоли, којима су се не само поклонили они који чине власт у Црној Гори и Србији, него безмало и сви они који чине власт у европским и многим другим држава у свијету, данас су: демократија, људска права, родна равноправност, медијске слободе, слобода вјероисповијести, монетарни систем… Ови идоли су, као и они Диоклецијанови и Максимилијанови, превара, и поклањати се њима значи поклањати се „богу лажи“. А поклањати се „богу лажи“  значи – одрећи се Христа.

Ови лажни богови су људска творевина. Они који су их створили, довели су на власт скоро све актуелне режиме у Европи, и многе у свијету. И на власти их одржавају.

Идоли данашњег либерализма постоје само као превара, опстају искључиво кроз њихову злоупотребу
Рани хришћани су храмове Божије, храмове Истине, подизали на моштима мученика, страдалника за Христа, за Истину. Данас православни свештеници евхаријски принос у светој Литургији, тој истинској заједници са Христом, врше на антиминсу, платну у које је ушивена честица моштију неког мученика.

На Христовом страдању, као путу у Његово васкрсење, настала је Црква. На христоподобном двовјековном страдању, у вријеме цара Константина Великог васкрснули су хришћани са својом Црквом.

На том истом страдању Данас највећег у светосавској Цркви, почев од 1999. па све до овог посљедњег, заједно са страдањем нових и старих косовских мученика, васкрнуће Најсветија српска земља.

Неће Косово и Метохија васкрснути на бриселским и вашингтонским канабеима, нити на поклоњељу ововременим идолима, него на страдању народа, српског али и албанског, од оне убоге старице па све до Митрополита Амфилохија и Оливера Ивановића.

Исто тако, неће српски народ васкрснути ни на страху ни на комфору, него на ћотецима које прима од твораца идеологије данашњег либерализма и њихових овдашњих слугу.

 

(Аутор је парох барски)

Извор: ин4с

Коментари
Mate
Mate: Nije tacno. Teror se vrsi nad vlascu. Tekst je tendenciozan, anticrnogorski. Pope, priznaj...
17.01.2018 23:29
Jokso
Jokso: Oce Jovane, blistate kao i uvijek do sada. Istinu medju rogove volovima.
18.01.2018 14:47
Goci
Goci: Svaku ti potpisujem oce Plamenac. Zivjela moja i tvoja srpska Crmnica
19.01.2018 02:18
Duško P.
Duško P.: Ratno-huškački novinar iz najcrnjih dana Radio Bara presvučen u popovsku mantiju militsrističke crkve. Kombinacija iz snova za DF narikače
20.01.2018 22:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар