Ћирилица Latinica
29.04.2021.
Друштво

Црна Гора се радује доласку српског патријарха

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Премијер Здравко Кривокапић саопштио је да је у сталној комуникацији са патријархом српским Порфиријем и епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем.

 Уговор који ће Влада Црне Горе потписати са Српском православном црквом биће, како каже, у потпуности усаглашен између Владе Црне Горе и Српске православне цркве, уважавајући правни поредак државе и канонско и организационо устројство Српске православне цркве.

„Нацрт уговора који је усвојио Свети Архијерејски Синод достављен је Влади Црне Горе, а Влада ће са своје стране убзо званично одгворити, након што утврди да ли су све одредбе нацрта уговора у сагласности са Уставом и законима Црне Горе. Уговор ће бити представљен јавности и потписаће га патријарх српски Порфирије и премијер Кривокапић. Радујемо се што ће његова светост патријарх српски Порфирије ускоро доћи у Црну Гору“, наводи се из кабинета премијера Здравка Кривокапића.

Коментари
Лела
Лела: Ваша Светости добродошли у српску Црну Гору, међу најчистије и најбоље своје Србе.
29.04.2021 07:15
miras
miras : Da dodje no sto
29.04.2021 09:45
PAVLE
PAVLE: Da je dobro doso nije a ako vec ima zelju neka dodje i neka postuje obicaje domacina
29.04.2021 12:23
Za. Lelu
Za. Lelu: Dobro curko moras li naglasaiti u srpsku CG zadrzi to za sebe mrcila se majci avetna. Crna gora nije ni srpska ni turska ni albanska Crna gora je gradjanska drzava sviju nas koji je volimo osjecamo kao svoju i koji nemamo rezervnu drzavu shvatite to jednom za navijek. Malo ste vi srbi pobrkali loncice srbi nebeski narod, srbija do tokija, Crna gora srpska sparta, Kosovo sveta srpska zemlja, ocete pola Bosne pa pola Hrvatske pa sad srpski svet malo ste se previse zaigrali dabogda da bude na dobro mada cisto sumnjam.
29.04.2021 22:08
Aco za Ljelju
Aco za Ljelju: Ljelja,zatraktorisi zajedno sa njim....pravac karpati....Sikter aveti
07.05.2021 12:58
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar