Ћирилица Latinica
31.03.2020.
Друштво

Чак 237 здравствених радника у изолацији, од тога 55 у Бару

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У Црној Гори је тренутно 237 здравствених радника у изолацији због опасности од коронавируса, саопштено је синоћ у емисији “Аргументи” РТЦГ.

Здравствени систем је спреман да се избори са коронавирусом, али је неопходно да грађани испоштују све мјере надлежних органа у борби против те пошасти, упозоравају љекари.

Директор Ургентног блока Клиничког Центра Нермин Абдић је поновио да је обаваза свих грађана да буду друштвено одговорни и остану кући.

“Здравствени систем је потпуно спреман да се бори до краја против коронавируса”, поручио је Абдић.

Додаје да је 237 здравствених радника у изолацији, а највише их је у Клиничком центру Црне Горе.

“Томе је допринијело највише наших специјализаната који су се, по позиву Клиничког центра, одазвали да буду ту на располагању у случају потребе. Они су одрадили први дио изолације од 14 дана и одлуком колега с епидемиологије и здравствено санитарне инспекције наставили другу туру изолације од 14 дана”, казао је Абдић.

За медицинаре је највеће жариште вируса у Бару.

“Највеће је жариште у Општој болници у Бару, гдје је у једном дану у изолацији било 55 здравствених радника и гдје смо имали посла у медицинском кризном штабу и у КЦЦГ да дамо подршку Болници у Бару. И тај дио је у потпуности покривен”, наводи он.

Здравствени радници су злато овог система и морамо сваког да сачувамо, поручио је Абдић.

Епидемиолог Института за јавно здравље Сенад Бегић је поручио грађанима да остану у домовима, јер је то “једино оружје које у овом тренутку имамо”.

“Јако је битно да грађани покажу исту одлучност коју су показале и све службе ове државе када се ради о борби против коронавируса. Драго ми је кад видим посвећеност, јер једино заједно и сложно из ове борбе можемо изаћи као побједници”, поручио је Бегић.

Бегић је оцијенио да је Италија најтеже погођена коронавирусом, због тога што се епидемија догодила великом брзином на ограниченом простору.

“Кина је одмах схватила о каквој се пошасти ради, изоловала цијело погођено подручје и упутила тамо 40 хиљада здравствених радника”, рекао је Бегић, преноси ЦдМ.

Коментари
Ljilja
Ljilja: Sve će to NATO da spasi. Odbijajte vi od Srbije pomoć, a trčite svi da se liječite u Beograd. Kolika god ste goveda i krimosi i lopovi ne želim vama iz režima da vam zatrebaju respiratori, niti bilo kome na svijetu, ali želim snažno da Vam Bog sudi kako radite da tako prođete. Volovi zadrigli.
31.03.2020 02:29
Sin Crne Gore
Sin Crne Gore: Eno smećaroši od Solane, Ahtisarija i Džonsona se raspadaju od ove kuge. Znamo svi koliko su im ruke krvave i što su radili našem narodu, u Murinu, na Kosovu, u Srbiji. Koliko su bolnica i porodilišta srušili, djece pobili, vozova i autobusa punih civila. Zar misle mafijaši koji vode milojebinu da mogu Bogu da pobjegnu. E klipani ateistički, bezbožnički, kuku vama kakav pakao vas čeka za ova zlodjela. Slažem se, neka im Bog sudi. Ali kao vjerujući sin Crne Gore i njene Srpske pravoslavne crkve znam i vjerujem i u raj i u pakao.
31.03.2020 02:33
Ilhan
Ilhan: Teško nama sa ovakvim bijednim zdravstvom i Nacionalnim timom na čijem su čelu Simović - magistar krompira kenebeka i Hrapović sa kupljenom diplomom ekonomskog fakulteta, čija familija se obogatila, na milione su stekli a hljeba nijesu imali da jedu. Ovi doktori Abdić i Begić su druga priča, mučeni koliko je u njinoj moći čine sve što se može. A u barskoj bolnici tuga i opšti haos. Evo pedijatrija skroz zatvorena. 55 radnika bolnice što doktora što sesatara i tehničara u izolaciji. I nema varednog stanja ???
31.03.2020 02:39
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar