Ћирилица Latinica
15.06.2019.
Друштво

Челници Бара у посјети колегама у БиХ

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник општине Бар Душан Раичевић и потпредсједник Општине задужен за привреду Радомир Новаковић Цакан су као чланови делегације Привредне коморе Црне Горе посјетили 15. Међународни сајам привреде у Тешњу.

Ријеч је о једном од најзначајнијих привредних догађаја у Босни и Херцеговини, који је окупио 302 излагача из Холандије, Њемачке, Италије, Словеније, Хрватске, Србије, Аустрије, Сјеверне Македоније, Турске и државе домаћина. Земља партнер сајма је Сјеверна Македонија. Из Општине Бар је саопштено да су се у оквиру посјете Раичевић и Новаковић састали и са начелником Општине Тешањ Суадом Хускићем.

Том приликом је  Хускић истакао ј да је општина Тешањ једна од најпросперитетнијих мјеста у БиХ , што је резултат паметног стратешког планирања. Он је такође нагласио да њихова Општина чини све што је у њеној моћи да инвеститорима али и онима који ту раде олакша свакодневни живот.

Барски градоначелник Раичевић оцијенио је да Тешањ представља модел по ком треба да се развијају општине у региону.

“Општина Тешањ је по броју становника слична нашој општини.Пред нама сте поставили јако значајне задатке које треба да испунимо да би досегли ваш ниво. Бар жели да учи на вашим искуствима”, поручио је Раичевић.

Он је  истакао и да је Бар црногорска општина са највећим потенцијалима.Скадарско језеро, навео је, сваке године привлачи све више туриста, те посебно нагласио значај Луке Бар, преко које привредници Тешња могу извозити своје производе.

“Желимо да запослимо што више наших суграђана, првенствено у привреди, те зато унапређујемо амбијент за пословање и доприносимо развоју предузетништва”, закључио је је први човјек Бара.

Потпредсједник општине задужен за привреду Радомир Новаковић је истакао да не постоји боље мјесто од Тешња, не само на Балкану када се говори о привреди и економији.

“Ми морамо, као опшитина која има огромног потенцијала учинити све да убрзамо порцедуре а један од начина је свакако електронска општинска управа и брзо добијање свих потребних папира за несметан рад”.
У склопу посјете Раичевић и Новаковић су посјетили и фабрику за ручну прозводњу намештаја од масивног дрвета – “Артисан" доо.

“Фабрика која је настала из столарске радионице а данас извози у многе земље ЕУ и свијета треба да буде примјер како се може бити конкурентан и са ових наших простора. Општина мора бити ту да помогне а не да одмаже у развоју фирме” истакао је Раичевић.

Новаковић је нагласио да су људи и однос према њима основ сваког успешног предузећа. “Све је у томе да општина али и власник предузећа поштују своје запослене и имају визију куда желе у будућности. Ми желимо да Бар слиједи све оно позитивно што је до сада урадила општина Тешањ али и да имамо оваква предузећа на нашој територији”.

На крају посјете Раичевић и Новаковић су имали и састанак са градоначелником Бањалуке – Игором Радојичићем.

У дугом и пријатељском разговору руководства два града који имају посебне везе Раичевић је још једном позвао спортске клубове да искористе Бар као мјесто за своје припреме.

“Бар је туристички град али и град спорта. Број сунчаних дана је највећи на Јадрану а изузетно добра спортска инфраструктура свакако може помоћи у остваривању успјеха. Резултати клубова из Бара то свакако потврђују” закључио је Раичевић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar