Ћирилица Latinica
01.11.2018.
Друштво

Честити Исо Махмутовић да буде примјер онима који кидишу на Румију

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Пише: др Батрић Бабовић

Планина је синоним за постојаност и опстанак. Замислити став, чврстину, пркос и понос без именице планина готово је немогуће. За сваки народ под небеском капом планина значи пут у небо. Што виши планински врх – то виши народ.

Увод почињем Араратом који је саставни дио заставе Јерменије, планина кључног и фундаменталног догађаја који се зове Нојева барка и синоним за спас од потопа. Великим и крупним историјско- политичким догађајима ова планина данас се налази у Турској.

Велика прича за мале људе. Мале за велико вријеме. Свака “ заслуга “ долази од Бога.

Случајно или не Ловћен је бомбардован од стране Аустро – Угарске 1916. године. Пијуцима безбожника и милитантног атеизма, вољом и незнањем присталица сатанске идеологије та црква Ловћенског Врха, посвећена Светом Петру Цетињском од стране Ловћенског Тајновидца срушена је до темеља.

У име отпадије, брозоморе и декапитације рушена је најљепша планина Црне Горе, наш Арарат и спас од потапања историје, духовности и дуговјечности. Мраком демонског рада настала је инспирација за најумнију сликарску главу Петра Лубарду, који је ликовним платном освијетлио сумрак Ловћена.

Промислом Божјим (непознаница за световне господаре Црне Горе) капеле са Ловћена су васкрсле на Кључу Таворском и Румији.

Случајности не постоје (појам стран световним властогорцима) па је Румија (у преводу хришћанка) постала нови Ловћен са Црквом Свете Тројице која краси њен врх. Хришћанска планина постала је васкрсатељ Ловћена и увод у обнову капеле на врху истоимене планине са кога је насилно уклоњена. Духовни значај ове планине и Црне Горе јесте у њеној улози приликом постојања Мусолинијеве пројекције Велике Албаније са зацаривањем политичке идеје проистекле из истоименог фашистичког пројекта.

Ових дана на њу кидишу повампирени Мусолинијеви синови, а њима се придружују синови бољшевичке мисли.

Хришћанска планина (Румија) брани хришћанство и сахрањује вампире мрачне прошлости, правећи Црквом Свете Тројице нови Ловћен и црногорски Арарат. Новозавјетна Нојева барка постала је сигурна лађа озлопутале и Црне Горе обезбожене и комунистичке власти.

Света Тројица су више од урбанизма и урбанистичких решења. Света Тројица су урбанизам земног живота у припремама за вјечно и непролазно Царство Божје.

Световним главарима Црне Горе, политикантима и “ урбанистичким калкулантима“ желим да их задеси Страх Божји и да почну да личе на честитог Иса Махмутовића који није хтио да удари на Ловћенску светињу. Плодови његовог живота су видљиви и трагови свијетли. Дај Боже да црногорски крштени и некрштени главари заличе на покојног Иса а Румија да им буде пут ка покајању.

Непролазношћу хришћанке (Румије) против духова фашизма и пролазних пошасти овог свијета. Румијом и Светом Тројицом за Васкрс Ловћена и Црне Горе!!!

(Аутор је доктор специјалиста нефролог и пјесник)

www.mitropolija.com 

Коментари
Veselin
Veselin: Vrhunski osvrt dostojnog intelektualca. Bravo doktore !
01.11.2018 12:17
Sramota
Sramota: Kada bi nas pustili da zivimo kao do sada sto zivimo sve tri riligije godinama zivimo zajedno djeli se hleb kad se nema.u st bar nikada nije bilo podjele kome to smeta crkva na rumiji ja sam muslimana ne smeta mu naprotiv drago mi
01.11.2018 12:36
Дадо, за Срамоту
Дадо, за Срамоту: Срамото, па видиш да не дају ови из ДПС- а што их гласате ви у Стари Бар да живимо мирно. Видиш ли не видио те ђаво, да они хоће крв и рат, јер је економија у ЦГ умрла давно, а они се хране на крви. Они би нову Буковицу, нови Дубровник, само да они похарају још приватне куће и магацине, јер ту још не упадају, и да побјегну из Црне Горе. Видиш ли да твој Душко Марковић то тражи, душа му испала крволочна у мукама дабогда.
01.11.2018 13:53
POMIRENJE SA SAMIM SOBOM
POMIRENJE SA SAMIM SOBOM: Da li stvarno mislite da Iso Mahmutovic samo jer se tako zove predstavlja misljenje Muslimana u Baru? Smatram da idete pogresnim putem. Ne postoji Hriscanska palanina, niti je Crna Gora hriscanska drzava. Gradjanska je u kojoj je istina da je vecnsko stanovnistvo Hriscansko. Ali to Hriscansko stanovnistvu u odnosu na Crnu Goru i suzivot nje jedinstveno vec postoje dvije jako podjeljenje opcije. Tacno je da ovoj opciji koja propagira klerikalne stavove pravoslavlja smeta sto uticajne manjine imaju pravo glasa i odlucuju. Da biste dobili njihovu naklonost i uticaj koji imaju, morate drugacije pristupiti vjeri pravoslavnoj a to je jako jednostavno. Kada budu odgovorili na pitenje"da li vam je vaznije da ste dobar i mio Bogu covjek ili da sti Srbin", da im je vaznije ovo prvo, onda smo svi na pravom putu. Zivjeli.
01.11.2018 16:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar