Ћирилица Latinica
04.12.2019.
Друштво

За реконструкцију школа и изградњу спортских садржаја у Бару 260 хиљада евра

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Општина Бар и Министарство просвете Црне Горе потписали су Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта “Реконструкција школске спортске сале средњих школа у Бару - Гимназије “Нико Роловић” и Економско-угоститељске школе, општина Бар.

Како је саопштено из кабинета градоначелника, пројекат је вриједан 110 хиљада евра а потписаним меморандумом предвиђено је да Општина Бар суфинансира његову реализацију у износу од 40.000,00 €.

На овај начин, Општина Бар даје допринос обнови школске инфраструктуре и подизању нивоа квалитета образовања на територији барске општине, у сарадњи са надлежним државним органима.

Поред тога, на предлог предсједника Душана Раичевића постигнут је договор да се адаптирана сала уступи на бесплатно коришћење спортским организацијама које окупљају дјецу млађег узраста која учествују у систему такмичења у одређеним гранама спорта, са којима Општина остварује сарадњу кроз разне пројекте.

Тиме ће, наводи се у саопштењу из Општине, значајно бити унапријеђен развој спортских активности и створени услови за бесплатно бављење спортом наших најмладјих суграђана.

Овом приликом најављена је и реализација још једног важног инфраструктурног пројекта, изградње школске спортске сале у ОШ „Мркојевићи“ у Печурицама, који заједно спроводе Министарство просвјете и Општина Бар, на иницијативу удружења исељеника - Културног центра „Румија“ из Чикага. Општина је за ову намјену буџетом за 2020. годину опредијелила средства у износу од 150.000 евра.

"Општина Бар ће једнако одговорно и посвећено као и до сада, спроводити активности усмјерене на побољшању услова за стицање знања и развоја младих, јер је улагање у образовање најбоља инвестиција за будућност" - наводе из кабинета Душана Раичевића.

Коментари
Alma
Alma: Bravo Dušane i Damire! Bar zaslužuje to ! Vole vas Baranke i Barani. Živio DPS
04.12.2019 11:16
Pjesnik
Pjesnik: Suština je da su za seoski školu u Mrkojeviće odredili čak 110 000 a za dvije srednje škole, najvažnije u gradu - 150 000. Prcanje urbanog i pravoslavnog Bara u bulju. Bravo multi kulti foliranti iz Zelene tranfezale!!
04.12.2019 14:30
Za. Pjesnika
Za. Pjesnika: Kakav si ti jebeni pjesnik ti si K..... Na biciklo sa slamenim sesirom ne avetaj i nemoras da svuda uvlacis politiku pa valjda ti ljudi znaju vise od tebe i tebi slicnima da ti znas bi bio tamo a ne ovako da kefces ko ove dzukele kad laju na mjesec. U rupu no prding.
05.12.2019 14:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar