Ћирилица Latinica
10.05.2018.
Друштво

Шаховски турнир - "Играј за Илију"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Неформална група младих ,,Помозимо Илији’’ у петак, 11. маја 2018. године са почетком у 18 сати приређује хуманитарни турнир у шаху под називом ,,Играј за Илију’’ на градском шеталишту у близини дворца Краља Николе.

Неформална група младих ,,Помозимо Илији’’ је група пријатеља и колега са факултета Илије Булајића из Никшића формирана са циљем да помогне у прикупљању новчане помоћи за операцију трансплантације бубрега.

"Нашем пријатељу Илији је откривено тешко обољење бубрега због чега иде на дијализу већ неколико мјесеци. На листи чекања за трансплантацију бубрега се чека доста дуго. Обзиром на тренутно стање болести Илија планира трансплантацију на приватној клиници у Италији. Цијена те операције је око 60.000 евра.

Илија је рано остао без мајке, а потом сестре и оца. Живи са деведесетрогодишњом баком Росом, о којој брине и у оваквом, за њега тешком периоду и животној борби" - стоји у обавјештењу неформалне групе младих која се обратила "Барском порталу".

Ипак, наводе они. Илија није сам у тој борби.

"Минулих дана родбина, пријатељи и сви људи добре воље широм Црне Горе покренули су акцију прикупљања новца како би помогли Илији да оде на трансплантацију бубрега. Акцији су се придружили многи локали, институције, музичари и предузећа" - наводи се даље у обавјештењу. 

Отворен је и жиро рачун на који је могуће уплатити средства за помоћ код Прве банке. Број рачуна је 535-0100100587950-13.

Илијине колеге наглашавају да је он узоран млади човјек, дипломирани економиста, који ускоро треба и да магистрира. Коаутор је књиге ,,Мозаик Црне Горе’’. Пун је оптимизма и вјерује да ће побједити у овој великој животној борби.

"Подршку Илији у овој борби ћемо да пружимо и ми, његове колеге са факултета и пријатељи из Бара одржавањем хуманитарног турнира у шаху у петак, 11. маја 2018. године са почетком у 18 сати на градском шеталишту у близини дворца Краља Николе. Позивамо све људе добре воље, удружења и привредна друштва из Бара да покажу хуманост и солидарност и подрже ову акцију. Вјерујемо да наш народ има хуману црту и да ће и Барани дати свој допринос" - истиче се у апелу.

На крају, неформална група младих "Помозимо Илији" поручује:

Позивамо и Вас да учешћем у шаховском турниру или уплатом средстава на жиро рачун будете дио свеукупне акције у Црној Гори, а чији је циљ борба за живот једног младог човјека и својим примјером покажете шта значи друштвена солидарност и хуманост.

Коментари
List Crne Gore
List Crne Gore: Ovo je muka i tuga. Svaka cast pokretacima- prijateljima Ilije Bulajuca. Zasluzio si da ti svako od nas pomogne koliko moze. Ovi " vladari" ovakve stvari i ne registruju. Oni samo vole da uzimaju. Imamo li mi kakva ministarstva? O cemu se brinu gospoda ministri. Bistre politiku. Dace Bog da dobri ljudi prepoznaju borbu za zivot Ilije Bulajica. Nadam se da cemo uskoro procitati lijepu vijest za tvoje lijecenje i oporavak. Srecno! Budimo humani!
12.05.2018 09:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar