Ћирилица Latinica
27.09.2018.
Друштво

Ђукановић одликовао Баранку која је донирала бубрег суграђанину

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Баранка Татјана Вукићевић (удата у Никшићу), добитник је медаље човјекољубља коју јој је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић уручио за  донирање бубрега младом комшији Николи Мијушковићу.

Ђукановић је том приликом казао да му је задовољство и част да у име државе Татјани Вукићевић уручи медаљу за човјекољубље, прву која се додјељује, и прво одликовање уопште које он даје једном црногорском грађанину.

Ђукановић је честитао на храбром, људском одговорном чину који је продужио живот једном младом човјеку и учинио га квалитетнијим. Овакви гестови имају , истакао је он, дубље и далекосежније поруке, посебно у времену глобалне транзиције и убрзаних промјена у којима заборављамо на традиционалне вриједности друштва.

"Татјана Вукићевић је својим чином указала на те вриједности и подстакла све нас да на хуманији начин поступамо према људима", поручио је између осталог Ђукановић.

Исказујући захвалност за награду и пријем Вукићевић (дјевојачко Јовић, прим.ред.) је казала да јој је част што је први добитник медаље човјекољубља.

Она је, како је истакла, свом суграђанину у Никшићу помогла искрено и од срца, надајући се да ће њена одлука бити инспиративна за све људе у Црној Гори да пробуде дух заједништва и породичних вриједности.

Коментари
Refko
Refko: aj hvala Bogu i nesto pozitivno da napisete o predsjedniku Crne Gore. Samo nastavite, zaboravicemo vam "rane radove".
27.09.2018 00:27
1918.
1918.: Татјани све похвале, а Мило ме подсјећа на оног Зорана Лилића који је био предсједник СР Југославије, а Слобо Милошевић водио политику државе (И Србије и Црне Горе, јер му је Ђукановић тада био одани слуга ). Лилић је био задужен да дијели одликовања и шаље поздраве и честитке. Е тако сад и Мило, јер цијела власт је у рукама кокаинског клана Душка Марковића и његове злогласне УДБЕ. Развластио га Дуле ка' велики. Још једно, Татјани свака част и дивљење, то не умањује њен гест вриједан сваког поштовања и похвале.
27.09.2018 00:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar