Ћирилица Latinica
15.05.2019.
Друштво

Јовићева вина за оне који знају да уживају

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

 

"Крчмарице,

још вина наточи

да пијемо све док трају ноћи"

......

Рефрен из познате пјесме навирао је сам по себи, иако није било ни крчмарице, нити крчме. Јесте, међутим, нечега другог, за љубитеље вина и боемског живота кудикамо оригиналнијег.

Точио је, ни најмање не штедећи наш домаћин Ранко Јовић, власник једине спичанске (сутоморске) винарије, који је екипу "Барског портала" и пријатеље позвао на дегустацију својих, испоставиће се, врхунских производа о којима се с разлогом надалеко чуло.

Мали подрум "Јовић" ушао је у тринаесту годину постојања и рада, а повод за окупљање у овдашњем насељу Партизански пут, гдје је у дворшном комплексу Ранкове породице и смјештен, био је  - чисто дружење.

Ипак, било је на крају то много више од тога. 

Уз његушки пршут, преукусни стари сир и домаћи хљеб припремљен на посебан начин, опкољени бариковим бачвама најбољег квалитета, дегустрали смо вина резервисана само за "одабране", док је власник у исто вријеме служећи и држећи презентацију успијевао, и то више него ефектно, да задржи пажњу присутне и веома радознале "публике". 

Свих седам врста црвеног и бијелог вина из асортимана Малог подрума "Јовић", међу којима се квалитетом издвајају Cabernet "Марија", и Chardonnay "Сутон", како смо се увјерили, изузетне су пуноће, заокружених и врло богатих букеа, у којима се преплићу мириси и укуси чоколаде, кафе, сувих вишања, смокава, малине, сувог црног грожђа, али и разни други.

Премда је већи дио производње традицонално резервисан за хотелијере и власнике ресторана са Светог Стефана, из Будве, Херцег Новог и Бара, у Ранковом подруму увијек има производа и за оне из туристичких "провинција".

Стога, штета је не посјетити Мали подрум "Јовић", чак и ако сте само у пролазу кроз Сутоморе. Наравно, под условом да знате уживати у пићу "за богове".

 

 М.Ј.

 

Коментари
Šampion Pobrđa
Šampion Pobrđa: Mora da su dobra vina čim vam nisu popila pamet da ih ovako izreklamirate. Šalim se, to mora da se proba komšije. Svaka čast.
15.05.2019 11:14
Toni
Toni: Ima li vazda te pršute da dođemo?
15.05.2019 11:29
Цале
Цале: Врхунска вина проверено. Лепо му је и Кабернет и Мерлот што се црних тиче. Укус и мирис стварно не може бити бољи. Топла препорука.
16.05.2019 12:34
Boris Bubana Berane
Boris Bubana Berane: Slnbo Jovetic prdporucio da vam se javimo u vezi posla u vasoj firmi T A P.ja bi radio sa zenom kod vas ako vam trebaju radnicu. Zahvaljujem unaprjed
06.07.2019 14:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar