Ћирилица Latinica

Друштво

Поводом непоштовања мјера за сузбијање КОВИД-а 19 од стране државних чиновника и функционера, огласила се странка Бирам Црну Гору, на чијем је челу Радомир Цакан Новаковић, иначе потпредсједник Општине Бар.

У саопштењу Пресс службе БЦГ наводи се :

Свједоци смо да Црна Гора сваког дана са стрепњом чека да се објаве бројеви умрлих и новозаражених од короне. Градови су нам затворени. У реалном сектору пад промета и прихода је све већи. Сваког дана чујемо да је неко затворио фирму или изгубио посао. Грађани се боре за голу егзистенцију.
Умјесто да државни функционери дају примјер у борби против короне, сазнајемо да неодговорни појединци праве корона журке у личној режији, кршећи све прописе које је држава донијела.
Бирам Црну Гору захтијева од одговорних да такви појединци одмах буду санкционисани, из моралних, а не политичких разлога.
Уколико не пођемо од себе, од сопствених поступака, уколико се не понашамо одговорно, и са вакцинама и без њих, остаћемо на зачељу у борби са овим опаким вирусом, а економија, која је прошле године имала један од највећих падова у Европи, наставиће да назадује и биће нам потребне године да се вратимо на ниво из 2019.
Због тога- казна. Одмах. За примјер и наук, закључује се у саопштењу.


Подсјетимо, Барски портал пренио је информацију о "корона журци" коју је организовао начелник барског катастра Мрђан Ковачевић, коју прати и видео запис, гдје се види да је његове госте забављала пјевачица Јадранка Барјактаровић, познатија у последње вријеме као "комиткиња".