Ћирилица Latinica
15.12.2017.
Друштво

Нови закон о туризму: Нема више наплаћивања плажа и обавезних лежаљки

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

На плажама на црногорском приморју по новом Закону о туризму биће забрањено наплаћивање улаза, а условљавање да морате обавезно користити лежаљке и сунцобране постаће такође прошлост.
 
У Предлогу Закона о туризму, који је данас утврђен на сједници Владе, истиче се да ће бити забрањено условљавање обавезног коришћења плажног мобилијара, а биће забрањено и издавање скутера и држање истих на плажама.
 
Биће забрањено и доводити кућне љубимце на плажу, осим на за то предвиђеним локацијама, а паркирање возила такође неће бити дозвољено.
 
По новом Владином документу “одзвонило” је и дилерима соба и апартмана који су посљедњих година све више присутни у градовима на приморју.
 
У Приједлогу Закона забрањује се сачекивање и пресријетање туриста, нуђење услуга смјештаја преко рекламних табли и паноа, наметање својих или туђих услуга смјештаја, као и понуда цијене и услова што, како пише у документу, нарушава углед туристичког туристичког мјеста.
 
У приједлогу закона пише да ће бити забрањено камповати изван кампова, а у супротном надлежни инспектор предузеће мјере надзора када се утврди да особа кампује изван простора одређеног за камповање.
 
Усвојен је и приједлог да објекти у којима се нуди храна као што су разни шатори и киосци налазе на одређеној удаљености од објеката у која су уложена значајна средства, из разлога што представљају нелојалну конкуренцију.
 
У документу о ком се данас расправљало на сједници Владе у области туризма и угоститељства ускоро ће се увести и електронско пословање. Законом се предвиђа да све туристичке агенције, па и оне које обављају дјелатност преко интернета морају имати лиценцу за електронско пословање. Тако ће новонастала агенција минимално морати да издвоји 15. 000 еура за лиценцу, а за друге цијена ће бити предвиђена на основу података из претходних година.

извор: barinfo.me

Коментари
Pero s' pumpe
Pero s' pumpe: Ma jel moguće?
26.12.2017 22:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар