Ћирилица Latinica
09.07.2019.
Друштво

Турски инвеститори код потпредсједника Општине

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Потпредсједник Општине Бар Радомир Новаковић Цакан угостио је делегацију Асоцијације турских бизнисмена и инвеститора Црне Горе на челу са предсједником Управног одбора Ертацом Гунгором.

Из Општине је тим поводом саопштено да је један од циљева састанка био  успостављање и јачање сарадње Општине Бар и Асоцијације турских бизнисмена и инвеститора кроз стварање услова за привлачење нових инвеститора из Републике Турске, али и унапријеђење сарадње са компанијама које данас обављају одређене привредне дјелатности у Бару.

Потпредсједник Новаковић је истакао да је заједнички интерес да се унапређује сарадња, наводећи очекивање да ће управо резултат оваквих разговора бити и привлачење нових инвеститора у Општини Бар.

„Данас имамо једну веома успјешну турску компанију која постоји у нашем граду, а ријеч је о Глобал Портс Холдингу који је осим нових квалитета у обављању лучких дјелатности, последњих година у значајној мјери развијао и унапређивао крузинг туризам у Бару. Наша сарадња је изузетно успјешна и у значајној мјери цијенимо то што је у питању једна друштвено одговорна компанија која је увијек препознала значај свих важних питања у нашем граду“ казао је Новаковић.

Ертац Гунгор, предсједник Управног обора Асоцијације Турских бизнисмена и инвеститора је навео да је циљ удружења првенствено да пружи помоћ свим турским инвеститорима који желе да кроз инвестиције реализују значајне пројекте у Црној Гори, а да је Бар мјесто које привлачи велику пажњу турских инвеститора.

На састанку је заједнички констатовано да је потребно јачати овакав вид сарадње из разлога што Бар има значајне потенцијале, првенствено кроз боље искоришћавање привредне зоне, које је кроз нова улагања и инвестиције потребно на прави начин валоризовати.

Коментари
Robn hud
Robn hud: Ko su bre ovi turci kakvi su to pilicari jel se ovde nesto radi o patikama papucama ili je nesto ozbilnije. Ni turci nisu sto su nekad bili cim prave biznis Cakanom i Vidom.
09.07.2019 14:13
Božo
Božo: Turci su biznismeni parexelans.Sa Cakanom treba sarađivati,debeli,mastan i uspješan
10.07.2019 16:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar