Ћирилица Latinica
10.06.2018.
Колумне

Барска политичка сапуница: "Тресла се гора, родио се миш“

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар
Piše:
Миленко Јовановић

Ко ће све у постизборну коалицију са ДПС-ом у Бару?

Ко је права, а ко лажна опозиција ?  

Хоће ли ико одговарати због злоћудног тумора из продавнице „здраве хране“ метастазиралог на дан локалних избора новом масовном куповином бирача?

Може ли се у наредном четворогодишту опозиција ( што год  то значило), опоравити од „цунамија“ који јој се десио 27.маја  под Румијом ?

Зашто ћуте и једни, и други, и трећи ?

Ко је прави побједник избора са, рекло би се, никад чуднијим епилогом на нивоу Бара?

Одговори на ова питања можда се, између редова, могу пронаћи у коментарима читалаца на текстове политичке садржине (а такви су доминантни) на овом порталу.

Нема сумње да ће их бити и након овога!

Свакако да је добро је што су међу коментаторима, или ( “помодарски“ речено) ботовима, препознати и „важни“ политички чиниоци града.

Из њиховог рукописа, без обзира на различите псеудониме, идеологије,  интересе и „углове“ из којих  „хефтају", назиру се неријетко и намјере које најчешће у формалној конверзацији, нарочито пред очима јавности, „разумљиво“, прећуткују.

 И, наравно, нека их, нека ботују!  Драгоцјени су, веома...

Од предизборних обећања нема ништа, да се разумијемо на старту!

Дакле,  сва је прилика да ће се и ова епизода  барске политичке сапунице окончати по оној народној „тресла се гора, родио се миш“, као синонимом за „чувену“ причу о оцу комедијашу,  који, шалећи се на рачун сина алудира на диспропорцију између спектакла који се одиграо када га је „правио“ и његовог тренутног понашања.

Јер, обећаних радних мјеста за која су се многи у Бару буквално продали уочи избора -  не само да неће бити, већ ће формални побједници, сасвим извјесно, морати и  да смање број својих „кадрова“ који су већ на општинским „јаслама“.

Чак ће „колач“  највјероватније морати да се дијели на четири стране.  

„Гужва у шеснаестерцу“ ће, како се очекује, резултирати са поприлично  „црвених картона“ раније удомљеним „кадровима“ распоређеним унутар система, па отуда и нема никакве еуфорије међу званичним побједницима избора .

Конкретно, данас је ГГ „Бирам Бар“ са Радомиром Цаканом Новаковићем и његових пет одборника много ближа коалицији са ДПС-ом него дан након изборне ноћи, без обзира што са СД-ом Мића Орландића ДПС има апсолутну већину (22 од 37 одборника) и могао би комотно да влада до 2022.

„Категоричким“ противљењем могућем учешћу Новаковићевих у будућој извршној власти у граду, СД, како се вјерује, само тврди пазар са главним и највећим досадашњим коалиционим партнером.  Јер,  међу мањим ДПС-овим савезницима ће готово на равне части морати да се дијеле функције и радна мјеста у предузећима и службама под патронатом локалне управе, па би СД могао дугорочно да буде заправо и највећи губитник у овој утакмици, упркос  добром резултату (седам освојених одборничких мандата).

Никако не треба заборавити да партија Мила Ђукановића (15 мандата)  неће оставити ван игре ни своју Бошњачку странку ( 1 мандат), будући да ДПС,  једнако као и у Цакановом случају, жели да се одужи онима који су им пружили руку спаса онда када су већ били срушени. Једнако у Бару и на нивоу државе.

У међувремену, никад слабија барска опозиција, имаће такође пуне четири године за консолидацију и неопходну радикалну реформу, што је, по суду јавности, фундаментални предуслов за враћање повјерења бирача и евентуалну промјену власти у догледно вријеме.

Како је  законски рок за конституисање Скупштине општине 60 дана од објаве званичних резултата у „Службеном листу“, није искључено да ћемо у „мистерији“ око исхода преговора о будућој владајућој коалицији живјети чак до почетка августа. До коначног утврђивања пазара...

 Видимо се у парламенту, свеједно!

 (Аутор је главни и одговорни уредник "Барског портала")

 

 

 

Коментари
Šijo vam ga Djuro
Šijo vam ga Djuro: Kao medij koji je kriticki orijentisan prema vlasti bolje malo da se ucutite, jer smo vase favorite potukli do nogu i otjerali ih tamo dje su vazda pripadali. Bar, Montenegro, sloboda za sve, al da postujete multikonfesionalnost, vlast, simbole drzave, pismo, crnogorski jezik i himnu da pjevate iz dubine duse.
10.06.2018 03:12
Kićo
Kićo: Sitan vez u sitne sate!!!
10.06.2018 03:29
Drndadzija
Drndadzija: Ako se sto bude pitao Stevo Pejovic Cakan ga nece opepelit u vlast no ima da grije klupe za rezervne igrace, ka i do sad
10.06.2018 04:28
Valentina
Valentina: Kakvo o kome misljenje imaju gradjani Bara pokazalo se 27 maja. Jos je opozicija super prosla.
10.06.2018 08:09
3-B
3-B: Nije ponekad ni pobjeda dobra tek će sad ove lopuže da se pokolju oko pozicija a grad će kao i do sad da nazaduje i da propada, tražili ste gledajte
10.06.2018 10:10
Za sijo vam ga djuro
Za sijo vam ga djuro: Evo ga opet ovaj mirasevac
10.06.2018 11:40
dragan
dragan: Da budemi iskreni prema sebi,u zadnje četiri godine sutomore je dobilo 5-6 vrhunskih hotela,kolektor,podvožnjak,pasarelu,normalno vodosnabdjevanje i na višim kotama,saobračajnicu od željezničke stanice do rutki,odrađena kanalizacija pobrđe,očekuje se uređenje trga,ulica prečica,pobogu neka mi neko reče šta bi to još trebalo uraditi,odrađeni sve kapitalni projekti milionske vrijednosti,a opozicija misli dobiti izbore na nepoštovanju svoje države,nepoštovanju različitosti,nepoštovanju himne,pa sve ćete ubjedljivije gubit,a danas se posao traži,a ne dobija
10.06.2018 15:01
DDN
DDN: Sa zeljom da vas jos dugo citamo-Nije se tresla gora,a ni mis se nije rodio.
10.06.2018 16:29
BJELAS
BJELAS: Danas kad je bila ZIKINA SARENICA uBARu moze se vidjeti kroz program PINK televizije kako DPS rezira program i ko ce biti gosti u njemu tako da u programu su SRBI bili zastupljeni kao da ih uopste nema . Mozda je Vucic tako naredio po nalogu MILOvom ili Americke ambasade zajedno jer Vucic vlada SRBIJOM kao MILO Crnom Gorom
10.06.2018 21:09
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar