Ћирилица Latinica
22.02.2020.
Колумне

"Бели орао" сели Морнарицу у планину

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Пише: Душан Слијепчевић

Нестварне су димензије и фреквенције на којима функционише министар војни. Бљесак те генијалности нас само понекад обасја. Опет, довољно да знамо са ким имамо посла.

У посјети морнарици у Бару, Бошковић је рекао да је приоритет безбједност. И… Преселиће морнарицу на Сињајевину. Да, на ону Сињајевину којој је врх тупио. А ми блесави мислили да прави полигон за авионе. Наивно. Бошковић ће да паркира бродове и чамце на врх планине.


Невјероватан тактички потез, признајем. Изненађен сам. По први пут сам сагласан са њим – нема тога војног стратега који ће бродове тражити на 2000 метара надморске висине. Нема те главе која ће и да помисли како се подморница скрива иза дрвореда.

Са друге стране не изненађује његово умијеће у копању ровова и тупљењу планина, с обзиром да је толико дуго сједио на челу Рудника угља. Ако се ико нагледао теоријског експлоатисања камена – министар је. Нагледао бушења и размишљао о рукомету. Морамо да поменемо.

Очекујем да наредних дана пар Машана, ако упале, закотрљају пут Сињајевине и повуку прве бродове. Сјајна је ствар и што, због специфичног терена, увешћемо и нови маскирни дезен – бијеле раде и љубичице да се осликају по бродовима, подморницама и Машанима.

Још један дан, још једна епизода министра Орла. Чекамо да видимо шта ће нови дан да донесе. Министре, опет нас изненади.

(Аутор је шеф Медијског центра Уједињене Црне Горе)

 

www.in4s.net

 

Коментари
Kemo
Kemo: Kakav Betmen. aj bre klempo makse više iz javnog života. Od zločinačkog Belog Orla do dobitnika ordena Svetog Save do navodnog Crnogorca i branitelja Crne Gore. Ko što si prodao te Bele orlove (Jebli te oni), kao što si prodao te što su ti dali orden Svetog Save, prodaćeš i našu vojsku i Crnu Goru, jer ni ti ni tvoj šef nikada nijeste voljeli nikoga osim novac i moć.
22.02.2020 09:05
Кап.Гарашанин
Кап.Гарашанин: Док смо ратовали заједно у БЕЛИМ ОРЛОВИМА био је момак за примјер. Истицао се више од осталих добровољаца, улазио у највећу ватру непријатељску и јуначки узвраћао. Задужио је Српство а потом растужио и мртве претке Србе кад је продао вјеру ради вечере.
22.02.2020 09:07
Vojnik jna
Vojnik jna: Može slobodno da ih seli i na Durmitor kad imamo samo jedan brod RM ispravan, a jedrenjak Jadran služi za šverc... toliko o našoj mornarici... a što se tiče kopnene vojska bolje su naoružani Kotorski klanovi od njih... tuga :(
22.02.2020 09:18
Crvanj
Crvanj : Bolje da ih "ofarbamo" u bijele rade, ljubicice ili druge "znake" ljubavi, nego u "srpsku" trobojku!!!! A sto se tice "selidbe" vjerovatno je to "takticki" potez da se zaustavi "eventualni napad iz srbije koji bi dosao iz rejeku" MORAVU "😉😉😉🙄🙄🙄😜😜😜😂😂😂🤐🤐🤐🤫🤫🤫🇲🇪🇲🇪🇲🇪💓💓💓
22.02.2020 11:10
Eskobar
Eskobar: A baš liči na orla, vidi kakve su mu oči iskolačene, a mozda pomalo i povuče....e ko nam vodi vojsku majko mila....
22.02.2020 13:42
General
General: Ne uredjajte orlove to su predivne ptice,on je ruzno pače.
22.02.2020 21:17
Tri Kule
Tri Kule: Kakav je to BIDON
23.02.2020 01:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar