Ћирилица Latinica
11.02.2019.
Колумне

Двадесет дугих година...

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Пише: Крсто Станишић

Онај ко пође на брод пола године се најчешће тамо пати. Вријеме му пролази споро, најсличније као у затвору...

Нама? То прође часком... Како и не би? Одеш на посао, па си остатак дана слободан да га проведеш са дјецом на игралишту, друговима у кафани или сам у некој својој разоноди...

Ономе коме се дијете родило те давне 1999., ове 2019. пуни равно 20  година!

Погледаћеш га/је и рећи, "о, Боже, како вријеме брзо лети"!

А кад мало станеш и размислиш - видиш како је то у ствари двадесет дугих година од: - херојског отпора војске СР Југославије против геноцидног НАТО окупатора; - лавовске борбе пар десетина момака на Кошарама против неколико хиљада шиптарских терориста помогнутих француским легионарима; - Милошевићевих предвиђања о судбини СР Југославије; - последњег јединства српског народа; - смрти Милице Ракић (3), Јулијане Брудар (10), Мирослава Кнежевића (14), Оливере Максимовић (13) и још преко три хиљаде невиних жртава за које још нико није одговарао; - рушења "невидљивог" Ф-117а; - окупације Косова и Метохије од стране шиптарских иредентиста која је "дошла" као резултат НАТО агресије; - свих горе наведених ставки које су биле увод у највећу срамоту "модерне" Србије - 5.октобар.

Стари су говорили "и ногом у задњицу је корак напријед", али је ово далеко од икаквог напретка.

Уназађени смо лошим и полтронским руководством.

Од лошег оца и још горе мајке, амбасаде нам одређују спољну и унутрашњу политику...

 

Коментари
Vasilije
Vasilije: Oduzese nam pravo da žalimo!jos mnogo toga su nam oduzeli:nemamo pravo da slavimo pobjede nad Turcima i poturicama?To smeta Bošnjacima (u prevodu “aivancima”)Nijesu Nijemci bili okupatori (spomenike im podiže milogorija). Sjećam se :sedamdesetih godina prošloga vijeka smo morali u gimnaziji barskoj znati po 500 Njegosevih stihova napamet!Sada se ne smije kvalifikovati poturica poturicom!?Ponose se neki manjinski narodi sto su većinski narod spriječili da živi u zajednici sa svojom braćom!?Sve nam oduzese dukljani.
16.02.2019 00:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar